Wilder hoidis alates 2015. aastast enda valduses WBC meistrivööd, mis on üks neljast raskekaalu tiitlist. Ent 2020. aasta veebruaris kaotas ta selle Tyson Furyle. Mullu üritas Wilder vöö tagasi võita, aga sai selle asemel hoopis oma karjääri kõige hävitavama kaotuse.

36-aastane ameeriklane naasis möödunud ööl tagasi ringi, kus talle astus vastu Helenius. Kauaoodatud matš sai aga kiire lõpu. Luuravalt alanud kohtumises oli Helenius selgelt aktiivsem, aga esimese raundi lõpus sai Wilder esimese hea koha paremaga virutamiseks ning kahemeetrine soomlane oli tabamusest selili.

Arstid ja abipersonal turgutasid neljal korral Eestiski võidelnud Heleniuse üles ning meie põhjanaaber suutis ringist lahkuda omal jalal. Samal ajal tähistas Wilder vägevat võitu.

„Kõigepealt tahan tänada Jumalat võidu eest. Tore on olla tagasi Brooklynis,“ ütles juubeldava publiku ees Wilder, kes on profikarjääris 46st matšist lausa 42 võitnud nokaudiga. Barclays Center on jänkile väga südamelähedane koht, sest ta on võitnud seal kõik viis matši ja lausa kolm neist on päädinud esimeses raundis.

Ent peale kaht allajäämist Furyle polnud fännid kindlad, kas Wilder suudab tipptasemele naasta. Need kahtlused lükkas 201 cm pikkune atleet võiduga ümber. „Teadsin, et Heleniusel on võitleja süda ja ta on ohtlik, mistõttu püüdsin hoida distantsi. Tahtsin leida koha, kus rünnata ja leidsin selle. Robi, ma armastan sind!“ lisas Wilder, kes ühtlasi tervitas maailmameistrit Oleksandr Ussõki. Eeldatavasti on ukrainlane järgmine Wilderi vastane.

Suure võimaluse saanud 38-aastane Helenius on profikarjääri jooksul võitnud 34 matši (neist 20 nokaudiga) ja kaotanud neli.