Miks, seda ei oska Eesti suusahüpete ja kahevõistluse alajuht Rauno Loit praegu ütelda. „Tegelen sellega järgmisel nädalal,“ sõnas ta Õhtulehele.

Kuigi Loit pole veel jõudnud Sorschagi endaga vestelda, uuris ta vahendajate kaudu esimese asjana, kas neiu oleks üldse spordi nimel nõus loobuma Austria passist, sest Eesti riik ei aktsepteeri topelt kodakondsust.

Väidetavalt on ta selleks valmis, ent sellest üksi on seaduse silmis vähe abi.

Rauno Loit ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et ilmselt ei tule Sorschagi osas otsust enne hooaja algust.

„See on meil ühe korra suusaliidu juhatusest läbi käinud. Raske on seda teemat hetkel üldse kommenteerida, sest nii palju informatsiooni on puudu. Esmalt on vaja teada saada, mis isiksus ta on. Siis on vaja teada, kas ta on valmis üldse edasi minema, kui ta peab Austria kodakondsusest loobuma. Kolmandaks on meie enda reeglid ja seadused, kuidas ta kodakondsuse võiks üldse saada,“ kirjeldas Loit eesootavat protsessi.

Alajuht lisas, et suhtleb Sorschagiga uuel nädalal ja siis läheb teema uuesti suusaliidu juhatuse koosolekule. Hetkel pole veel teada, kuna juhatus koguneb. „See on kindlasti pikem protsess. Teoreetiliselt ei juhtu midagi enne hooaja algust ja selgus võiks saabuda ehk kevadeks. Ma ise olen üsna skeptiline selle teema osas,“ lisas Loit.

23-aastane Sorschag tuli võistkondlikuks maailmameistriks eelmisel aastal Oberstdorfi MMil. Suure mäe individuaalvõistlusel oli austerlanna siis 17.