Esikohal legendaarne Hunt Kriimsilm

Leedu pokkerist rääkides ei saa üle ega ümber sealsest pokkerilegendist Antanas Guogast, keda tuntakse paremini online-kasiino maailmas mängijanime Tony G all. 48-aastane Guoga säras osavuse ja kiire mõtlemise poolest juba lapsena, tulles Leedu meistriks Rubiku kuubiku kokkupanemises. 11-aastaselt kolis ta kaheksakümnendate keskel perega Austraaliasse, kuid elab nüüd juba mõnda aega taas kodumaal.

Pokkerit on Tony G mänginud alates üheksakümnendate algusest, kuid suuremad läbimurded hakkasid tema jaoks saabuma uue sajandi alguses, kui ta hakkas auhinnalistele kohtadele jõudma World Poker Touri ja World Series of Pokeri suurtel turniiridel. 2004. aastal tuli ta näiteks ühel World Poker Touri turniiril teisele kohale ja kasseeris auhinnaraha sisse üle 400 000 dollari.

Guoga lõpetas professionaalse pokkerimängija karjääri küll 2014. aastal ära, kuid naasis mõned aastad tagasi suurele karussellile ja on mõned oma suurematest võitudest saanud just viimastel aastatel. Tema turniiripokkeri karjääri suurim auhinnaraha saabus tänavu maikuus, kui ta tuli Madridis Triton Poker Seriesi Short Deck Hold’emi turniiril teiseks ja võitis tänu sellele 1 389 436 dollarit. Suurima turniirivõidu eest saadud summa võitis Tony G aga mullu Küprosel, kui triumfeeris 100 000 dollari suuruse sisseostuga Short Deck Hold’emi turniiril ja teenis sellega 1 196 000 dollarit.

Edu professionaalse pokkerimängijana on aga vaid üks tahk Antanas Guoga värvikast elust. Sarnast edu on ta nimelt nautinud nii ärimehe kui ka poliitikuna – ta on omanimelise kihlveoportaali omanik ja on veel mitmete äridega suuri summasid kokku ajanud. Poliitikuna oli ta aga näiteks aastatel 2014–2019 Euroopa Parlamendis ning valiti 2020. aastal ka Leedu seimi, kus ta ülesannete seas on muu hulgas suhete arendamine Austraalia ja Okeaania piirkonnaga.

Pokkerilauas väga käreda ütlemise ja vastaseid heidutava mängustiili poolest tuntud Tony G on aga näidanud samal ajal väljaspool pokkerimängu ka oma heldet kätt – ta on olnud paljude spordivõistkondade sponsoriks, sealhulgas ka Leedu korvpallikoondise suurtoetajaks. Näiteks 2010. aastal, kui Leedu koondis vajas MM-il osalemiseks wild card’i, maksis Guoga omast taskust selle hankimiseks 500 000 dollarit!

Turniiripokkeris võidetud peaaegu 11,3 miljoni dollariga on Guoga Baltimaade ajaloo edukaim pokkerimängija ja on esisajas ka kõigi aegade ülemaailmses vastavas arvestuses.

Noorema põlvkonna tegijad – kas keegi suudab Tony G kandadele astuda?

Legendaarse Tony G varjus kasvab Leedus peale aga uus põlvkond pokkerimängijaid, kes võivad ühel päeval vanameister Guoga tulemused üle lüüa – hetkel on selleks kõige paremad võimalused 28-aastasel Matas Cimbolasel, kes on turniiripokkeriga juba kokku ajanud üle viie ja poole miljoni dollari, mis tähendab, et võrreldes Tony G-ga on Cimbolas koguteenistuselt juba sisuliselt poole peale jõudnud – ning tema vanust arvestades võib teda ees oodata veel pikk karjäär.

Cimbolas on peamiselt osalenud 10 000 dollari suuruse sisseostuga turniiridel, mis tähendab, et tema maksimaalsed auhinnarahad ei ole päris nii suurtesse kõrgustesse kerkinud, kuid ka temal on sellegipoolest ette näidata mõned päris rahakad võidud. Oma karjääri suurima teenistuse sai ta 2019. aastal Los Angeles Poker Classicu turniiril, kus kasseeris teise koha eest sisse 646 930 dollarit, 2020. aasta veebruaris ehk vahetult enne koroonapandeemia puhkemist sai ta aga World Poker Touri võistlusel samuti Los Angeleses teise koha eest 600 060 dollari suuruse auhinnaraha. Tema suurim turniirivõidu eest kogutud summa pärineb aga juba 2014. aastast, kui vaid 20-aastasena suutis ta Inglismaal Nottinghamis triumfeerida 3000 naela suuruse sisseostuga turniiril ning teenida võidurahana 200 000 naela ehk USA rahas 313 327 dollarit.

Suured võidud on ette näidata noorematest mängijatest näiteks veel Dominykas Karmazinasel, kes suutsi 2010. aastal Monte Carlo European Poker Touri etapil kolmandale kohale jõuda ja selle eest 700 000 euro suuruse kullakotti võita, samuti ka näiteks Gediminas Uselisel, kes võitis eelmisel aastal World Poker Touri etapil Hollywoodis esikoha ja sai selle eest 778 490 dollarit.

Betsafe

Jaga
Kommentaarid