Keila alustas suurepäraselt ja võitis avaveerandu 25:12. Teisel perioodil kärises vahe korraks ka 16-punktiliseks (32:16) ning poolajapausile mindi Keila juhtimisel 46:33. Kolmandal veerandil oli Keila edu korraks juba 22 punkti ja lõpuveerandile mindi nende juhtimisel 67:48. Viimasel perioodil külalised enam edu käest ei andnud ja avasid hooaja võiduarve.

Keila suurim korvikütt oli Matej Radunic, kes viskas 20 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Marcis Vitols lisas 18 silma ja kaheksa resultatiivset söötu, Kristen Kasemets tõi 15 ja Kaido Saks 14 punkti.

Tartu parimana jõudis Andrii Voinalovych 23 punktini, ent teiste panus jäi kahvatuks. Kolmepunktiviskeid tabas Tartu täna vaid 17%-ga (3/17). Keila sama näitaja oli 37% (11/29).

Tartu Ülikool oli Eesti-Läti liiga hooaega alustanud kolme järjestikuse võiduga Tallinna Kalev/Audentese (72:70), TalTech/OPTIBET-i (81:69) ja Viimsi/Sportlandi (87:76) üle. Keilal oli siiani võiduarve avamata - hooaja avamängus saadi kaotus Latvijas Universitatelt (84:89), eelmisel reedel Pärnu Sadamalt (90:92).

Tartu meeskonnas ei tee vigastuse tõttu kaasa Brandon Johnson ja Aleksander Tassa. Samal ajal toimuva meeste esiliiga kohtumise tõttu puuduvad Erki Urvik, Patrik Peemot ja Oliver Pere.

Tartu registreeris hiljuti meeskonda Kaspar Kuusmaa, kes on teinud klubiga ka hooajaeelse ettevalmistuse. Kuusmaa hakkab samuti mängima nii meeste kui esiliiga võistkonna eest ja kui ta tänases mängus Keilaga mänguaega teenib, siis on see tema meistriliiga debüüt.

Tartu Ülikooli mängujuhi Oliver Suuroru sõnul tuleb pidurdada Keila põhimängijate koostööd. „Senise kahe mängu põhjal võib öelda, et Keila tahab mängida kiiret ja üleminekutele oriteneeritud korvpalli. Pärnuga mäng näitas, et kui nad said jooksma, siis said nad oma asjad hästi tehtud. Peame tempot kontrollima ja oma mängu peale suruma. Nende pikk Matej Radunic ja tagaliinis Marcis Vitols suudavad hästi kokku mängida ja peame suutma nende koostööd pidurdada. Senistes mängudes on meie visketabavus jätnud kõvasti soovida, aga oleme suutnud seda korvata ründelaudadega ja teise võimaluse punktidega. Nüüd saab näha, kas kodusaalis viskame parema protsendiga,“ sõnas Suurorg.

Keila meeskond annab teada, et nende võistkonnast lahkus osapoolte kokkuleppel ameeriklane Richard Laku. Hüppeliigese vigastuse tõttu on jätkuvalt rivist väljas Kevin Sepik.

Keila KK peatreener Peep Pahv: „Tartu meeskond on hooaega hästi alustanud ning ilmselgelt ootab meid ees väga raske mäng. Samas ei pea me mängule minema kartlikult, sest nädal tagasi Pärnuga peetud mäng näitas, et võime kõigiga võrdselt mängida.“

Pahv kinnitab, et võistkond on mänguks korralikult valmistunud: „Meie noorele tiimile ei anna see veel aga mingeid garantiisid. Oluline on see, kuidas saame kaitses hakkama, sest sellest sõltub ka meie võime algatada kiireid rünnakuid. Tartul on kindlasti rohkem meistriliiga tasemel mängimise kogemust, kuid see tuleb unustada ja minna platsile võitlema. Omad võimalused võivad meil ikka tekkida.“

Kui korvpallisõbral Delfi Kogupaketi tellimust pole, siis saab selle vormistada selle artikli alt.

1. kuu on tutvumishind 1 euro.

Lugemisõigust saad jagada 2 sõbraga.

Tellija saab lugeda 11 väljaande tasulisi lugusid.

Tellimust saab igal ajal tühistada.