„Tekkis lumepalli efekt. Seda on maailma kümnenda numbrina natuke piinlik tunnistada, aga elan praegu üürikorteris,“ tõdes põhjaiirlane kodumaa BBC-le antud intervjuus.

Allen on karjääri jooksul võitnud kuus suurturniiri ja mitmeid väiksemaid võistlusi. 2020. aasta suvel oli ta maailma edetabeli neljas mees, tänasel päeval hoiab ta kümnendat kohta. Kokku on ta snuukrimänguga võitnud 3,5 miljonit naelsterlingit ehk tsipa alla nelja miljoni euro, aga alles pole sellest midagi.

„Ma lihtsalt kulutasin kõigis elu valdkondade üle. Lõpuks oli pankrot ainus valik. Lihtne on öelda, et teenisin snuukri laudadelt 3,5 miljonit naela, aga kulutasin seda sama kiiresti kui see sisse tuli,“ nentis ta.

Mehe sõnul elas ta liiga rikkalikku elustiili. „Kui saaksin aega tagasi keerata, siis oleksin rahaga mõistlikum. Kui saadaval oli 50 000 naela maksev auto, siis ostsin selle 80 000 eest. Kui olid saadaval sarnased elamispinnad hinnaga 1500 naela kuus, siis ma kulutasin 2500. Ma ei pannud mustadeks päevaks midagi kõrvale ja kui mul oli halb hooaeg, siis kulutasin ikka nii, nagu oleks mul hea hooaeg,“ meenutas sportlane.

Viimase põntsu pani mehele lahutus abikaasast Kyla McGuiganist. Seitse aastat koos olnud paar, kes kasvatasid koos tütart Hayleighi, otsustasid lahku minna 2020. aasta mais. „Mul polnud sellega kaasnevateks tasudeks midagi kõrvale pandud ja asi veeres lumepallina. Lisaks olid abielulahutusega seotud juriidilised asjad, sest pidin maksma advokaatide ja vandeadvokaatide eest. Nii need asjad kuhjuvad,“ jätkas ta.

Parimal juhul MM-idel poolfinaali jõudnud Alleni sõnul on eduka mängijana juhtunu piinlik, ent praegu on ta prioriteet elu korda saamine. Teda aitab seegi, et alates tänavusest hooajast kehtima hakanud reeglite kohaselt tagatakse World Snooker Touri mängijatele 20 000 naela (23 000 euro) suurune minimaalne sissetulek, millele lisandub 2,6 miljoniline auhinnafond.