King of Kings (KOK) on üks Euroopa tuntum võitlussporditurniir ning ülekandeid Tallinnast jälgivad fännid üle maailma. Publikut ootab ees 11 matši kikkpoksis, Muay Thais, poksis ja MMA aladel, mille käigus astuvad Eesti parimad võitlussportlased vastamisi professionaalidega kogu Euroopast.

KOK/IBF juht Donatas Simanaitis tõi välja, et Eesti võitlussportlased on väga heade tehniliste oskustega ja alati täiusliku esitusega, mis on ala juurde toonud järjest kasvava hulga fänne.

Võitlusspordi õhtu kulmineerub, kui ringi astuvad Eesti võitleja Hendrik Themas ja Volodymyr Hynzhu, ukrainlane, kes esineb Poola lipu all. Õhtu tipneb nelja mehe GP turniiriga kaalukategoorias kuni 77 kg, kui üles astuvad Roman Yarysh Ukrainast, Marko Sults Eestist, Raimondas Vlasevicius Leedust ja Denis Makowski Poolast.

King of Kings tšempionivöö nimel lähevad vastamisi naiste sarjas enim tiitleid võitnud Eesti võitlussportane Astrid Johanna Grents ning edetabeli teise asetusega poolakas Ilona Wojda. Astrid Johanna Grents on kõige kogenum profi-kikkpoksija Eestis, keda treenib Kevin Renno.

Kaalukategoorias kuni 85 kg asub võitlusse Kevin Renno käe all treeniv Aleksei Larin, kelle vastaseks on WAK-1F Euroopa meister Richard Kulis. Karmi ja agressiivse võitlusstiili poolest tuntud Eesti võitleja Henri Rohtla läheb laupäeval vastamisi Poolas elava sportlase Oleg Mosiniga. Aasta tagasi saavutas mees veenva võidu Eesti esindaja Karl-Margus Haugi üle.

Tais treeniv Eesti Muay Thai võitleja Karoliina Arm läheb võistluse esimeses pooles vastamisi kikkpoksija, Euroopa K-1 meistri Aleksandra Dzhikaevaga. Kas kikkpoksija suudab Tai poksi reeglite järgi võideldes Muay Thai esindajat alistada, see selgub laupäevasel võistluspäeval.

Põnevaid võitluseid on laupäeval veel. Näiteks 2022. aasta Muay Thai maailmameister Sigrid Kapanen Eestist võitleb poksireeglite alusel Leedu esindaja Ernesta Kareckaite vastu. Sportlaste jaoks on see teine ​​kohtumine, neist esimene vastasseis oli kikkpoksi matš kaks aastat tagasi Kaunases, kui alistati Sigrid. Nüüd ootab naisi kordusmatš poksireeglite järgi ning tulemus selgub laupäeval.

Sergei Strinza klubist Tokon on Eesti MMA meister ja paljude rahvusvaheliste MMA turniiride võitja. 15. oktoobril astub ta ringi Lätit esindava Usbekistani võitleja Makhmud Sayfullajevi vastu.

King of Kings (KOK) on rahvusvaheline võitluskunstide sari, mille turniir King of Kings World Series 2022 turniir toimub 15. oktoobril, algusega kell 18.00 Tondiraba jäähallis. Võistlejate kaalumine ning tutvustav pressikonverents on 14. oktoobril, algusega kell 13.00 Olympic Park Casinos. Võitlusspordi suursündmuse peatoetaja on OlyBet.