Loomulikult on ennustamine tänamatu töö, aga keegi peab seda tegema ning kui juba, siis NHLi ametliku koostööpartneri, OlyBeti spordiennustuse portaalis.

Colorado Avalanche: paneks juba Stanley karikale nimed kirja … aga ei, häid tiime on veel

Kui aus olla, siis siin võiks teha lühidalt – kes iganes tahab Stanley Cupi võita, peab olema parem, kui Colorado Avalanche, Läänekonverentsi Central divisjoni meeskond.

Hetkel on kõik õigesti ja isegi nii hästi, et Nazem Kadri ja Andrei Burakovsky lahkumine ei tohiks palju ära võtta. Tippvormis Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog on NHLi kõige ohtlikum ründekolmik, lisaks kaheksaks aastaks lepingu teinud Valeri Nichushkin ja veteran Andrew Cogliano.

NHL’i parim kaitsja, 2022 Norrise karika öökapile sättinud, Cale Makar ja Devon Toews on iga tiimi unistuste kaitsepaar. Seejuures on meeskond noor ja heas balansis. Paneks juba Stanley karikale nimed kirja … aga ei, häid tiime on veel. Tasub hoida avatuna OlyBet NHL spordiennustuse statistika.

Carolina Hurricanes: analüütikute lemmik

NHLi üks paremini komplekteeritud tiime, mängib Idakonverentsi Metropolitan divisjonis. Paberil tõsine Stanley karika pretendent. Kuigi nimekaid lahkujaid on, näiteks Nino Niederreiter, Vincent Trocheck või Max Domi. Vast valusaima lahkumise, kaitsja Tony DeAngelo asemele toodi Brent Burns, mis peaks Canesi veelgi teravamaks vormima. Õnnetumalt läks Las Vegasest tulnud Max Paciorettyga, kes pärast saabumist kukkus achielluse kõõluse vigastusega välja vähemasti veebruarini.

Arvan, et tiimil on nii palju tugevust ja sügavust, et see ei tohiks olla probleemiks. Teised olulised täiendused on Paul Stastny ja Ondrej Kase, kes peaks koha sisse võtma teises-kolmandas ründekolmikus. Eelmisel hooajal oma divisjoni parimana lõpetanud meeskond, kus rünnet hoiavad teravana Sebastian Aho, Andrei Svechnikov ja Teuvo Teravainen, peaks ka seekord muretult sama saavutust kordama.

Ainus tiim divisjonis, kes paberil võib konkurentsi pakkuda, on New York Rangers. Hurricanes on sel hooajal analüütikute lemmik Stanley karikale ja ma ei hakka autoriteetidega vaidlema. Seda kinnitab OlyBet NHL spordiennustuse statistika.

Toronto Maple Leafs: põhihooaja võitude rekord

Idakonverentsi Atlantic divisjoni meeskond. Toronto oli eelmise aasta põhihooajal oma ajaloo paremas hoos, tehes frantsiisi põhihooaja võitude rekordi 54 ja punktirekordi 115. Auston Matthewsi 60 väravat oli läbi aegade suurim väravasaak Maple Leafsi mängija poolt ja ühtlasi ka üle 67 aasta esimene Leafsi mängijast liiga MVP ehk Heart Trophy võitja.

Toronto on hea tiim ja ründes Matthews, Mitch Marner, William Nylander, John Tavares ning Morgan Rielly on üks NHLi teravamaid koosseise. Kuigi Vancouverisse lasti minema Ilya Mikheyev ja Ondrej Kase Carolinasse, siis loodetakse, et asendused nagu Calle Jarnkrok ja Nicolas Aube-Kubel korvavad ning noor ja paljulubav Nick Robertson teeb terve hooaja katki minemata kaasa. Kaitse saadi eelmisel hooajal pidama tänu väga tugevale ründele ja TJ Brodie vedamisel tehtud tugevale tööle. Nii on lepingupikendused taskus Mark Giordanol ja Timothy Liljegrenil, juures on Victor Mete ja Jordie Benn ning lõpuks soostus uue lepingu sõlmima ka Rasmus Sandin. Kokkuvõttes võiks olla liiga top 10 kaitse.

Väravasuu oli eelmisel hooajal paras peavalu. Jack Campbell, kes mängis hooaja alul nagu kulda, muutus talve saabudes tolmuimejaks, hiljem selgus küll, et mees mängis murtud roidega, aga faktiks jäi, et Toronto värav oli auklik nagu šveitsi juust. Campbell on nüüd Edmontonis ja tema asemele toodi Tampast Matt Murray. 28-aastane mees on enesekindlusega viimasel ajal veidi kimpus olnud, aga panused on tehtud, et see hooaja alguseks üles leitakse ja saab hakata möllama. Kokkuvõttes on Toronto nüüd juba pikalt olnud hea tiim ja play-offidesse on jõutud kuuel järjestikkusel hooajal. Ma isegi ei kahtle, et ka seekord on Toronto peale põhihooaega platsile üles rivistatud, kuigi aastast 2004 pole suudetud esimesest ringist edasi jõuda. Kas 2022-23 hooajal suudetakse? Kõik märgid viitavad, et see on võimalik. Oleme ausad, koosseis suudaks välja panna ka lahingu Stanley karika nimel. Eelmisel korral komistati Tampa otsa, jääb näha kuidas läheb seekord.

Calgary Flames: roppu moodi talenti, vaja ainult korralikult koos mängima panna

Kindlasti üks eelmise hooaja teravamaid meeskondasid. Ja nii ka seekord. Mängijate turul on tehtud päris huvitavaid liigutusi. Läinud hooajal üle saja punkti kogunud Matthew Tkachuk otsustas vastu võtta Florida päikeselise pakkumise.

Veelgi veidram on üheksa hooaega Calgarys mänginud Johnny Gaudreau lahkumine, kes vabaagendina ei võtnud vastu senise leivaisa pakkumist, vaid läks tagasihoidlikumatel tingimustel Columbus Blue Jacketsisse. See viimane on üllatav seda enam, et kui Calgary võib vabalt flirtida mõttega Stanley karikast ja Florida Panthers on eelmise aasta põhihooaja võitja, siis Blue Jacketsi jaoks on see unistus kauge ja helesinine.

Nutma siiski Calgarys ei hakata. Stanley karikatiimist toodi kohale Nazem Kadri, kes tuli oma isikliku parima hooaja pealt. Tkachuki vastu kaubeldi Panthersist eelmise põhihooaja punktitabeli teine, Jonathan Huberdeau. Supertäiendusena kaitsesse MacKenzie Weegar ning legendaarse teletop lausega: „see pole veel kõik“, kauba peale noor Cole Schwindt ja tingimuslik 2025 drafti esimene valik.

Lööge nüüd plussid-miinused kokku. Hooaja eelvaates on küsimärke, kas oma põhistaarid vahetanud tiim saab uute meestega keemia sujuma? Samuti on küsimärke puurivahtide osakonnas, aga parima pakkumise teeksin Stanley karikafinaalile – siin on kvaliteeti küll. Üldiselt peaks play-offid olema reaalsed ja sealt edasi võib raske töö ja veidikese õnnega kanda kaugele.

Florida Panthers: NHLi põhihooaja võitja isu kasvab

Idakonverentsi Atlantic divisjoni meeskond. Eelmise hooaja play-offides hoidsin Floridale pöialt. Lausa panused olid neile pandud. Washingtoniga läks nagu oletasin aga Tampa sõitis põhihooaja muretult võitnud Floridast teerulliga üle. Kui oled olnud terve hooaja NHLi tabeli tipus, siis peab selline kuiv allajäämine haiget tegema.

Florida eelmise hooaja ründemäng oli selline, et aasta 1995-96 Penguinsi paugutamisest saati pole nii uhket väravatesadu liigas nähtud, keskmiselt 4,11 väravat mängus. Peamised „süüdlased“ olid Jonathan Huberdeau (kelle 115 punkti jäi alla ainult Connor McDavidile, kes kogus 123) ja soomlane Aleksander Barkov, tsenter, kes lisaks võimsale ründemängule on NHLi parimaid ka kaitsefaasis. Loogiline ju, et iga tiim ehitaks sellele. Sel suvel aga müüdi Huberdeau ja kaitse väga oluline lüli, MacKenzie Weegar, Calgarysse. Kahe mehe ja pudinate (drafti 1. ringi valik) asemele saadi küll Matthew Tkachuk, kes on kahtlemata absoluutne teemant ja üks kõige võimsamaid noori mängijaid üldse, aga kardan, et auk on suurem, kui paikamiseks toodud lapp. Rünne kaotas ka Claude Giroux, kes toodi eelmise hooaja lõpus ja tegi ründe põrgulikult teravaks. Vabaagendina aga otsustas Giroux Ottawa pakkumise kasuks ja Dallasesse müüdi väga hea hooaja teinud Mason Marchment.

Asendused peavad kasvama tiimi seest, seda enam, et lätlaste rõõmuks vasakule äärele palgatud Rudolfs Balcers on pigem neljanda kolmiku valik. Tõenäoliselt on Barkov, Aaron Ekblad ja Tkachuk hirmuäratav kolmik kõikidele vastastele, kuid päris sellist särinat, nagu eelmisel hooajal, ei julge lubada. Kui kaitsele jutt läks, siis Ekblad on endiselt hiid, aga Weegar on jätnud tühja koha, mida päriselt pole samaväärselt kaetud.

Väravsuul muutusi pole ja esiväravavaht Sergei Bobrovsky on parimatel päevadel absoluutne eliit. Teine väravavaht, noor Spencer Knight, on mängudes näidanud, et esikinda koht pole sugugi otsustatud. Kindlasti on Florida Panthers hetkel üks NHLi kõige tugevamaid satse aga karikafinaali jõudmiseks on vaja supersooritusi kogu tiimilt.

Tampa Bay Lightning: hea õnne korral võimalik ka Stanley karikas

Idakonverentsi Atlantic divisjoni meeskond. 2020 ja 2021 Stanley karikavõitja, viimatise karikafinaali teine, küll veidi õhem, aga tundub, et targalt täiendatud. Tugev favoriit igas mängus.

Kui Nikita Kucherov püsib terve, siis on Tampal ründes muretu. 128 punktiga 2018-19. aasta hooajal hoiab mees aktiivsete mängijate absoluutset rekordit ja see võib vabalt korduda. Ründes tegelikult ongi muretu, sest Tampa on üks NHLi kõige hirmuäratavamaid tiime ja kahe meistritiitli järel tuli eelmise aasta Stanley karikafinaalis alla vanduda Colorado Avalanchele.

Esimene ründekolmik: Nikita Kucherov, Steven Stamkos ja Brayden Point on nii hea, kui see üldse olla saab, rohkelt kiitust jagub ka Anthony Cirelli kohta. Kahjuks on aga tiitlitega kaasnev palgalimiidi kasv vaikselt oma tolli võtmas ja nii tuli loobuda Ondrej Palati ja Riley Nashi teenetest. Asemele toodud Vladislav Namestnikov võib osutuda heaks täienduseks, kuid selles ei ole mingit kindlust.

Samas sügavust on, kasvõi nimekad veteranid Corey Perry, Patrick Maroon ja Pierre-Edouard Bellemare. Jep, endiselt on tiimis Corey Perry, kes on saanud maha NHLi aegade rekordiga ehk kaotanud kolme erineva meeskonnaga kolmel korral Stanley karikafinaalis. Seejuures on iga tema lahkumine jätnud maha kaose.

Tampa puhul on raske öelda, kas pigem karta seda, mis juhtub Corey Perry lahkumise järel või loota, et finaalineedus saab murtud, kui mehel tiimi vahetada ei lasta. Kaitses ei saa kuidagi mööda kolossist nimega Victor Hedman, üks kolmest paremast kaitsjast planeedil Maa, praegusel hetkel. Hedmani kõrvalt on uued kodud sisse seadnud Ryan McDonagh Nashvilles ja Jan Rutta Pittsburghis. Asemele on toodud küll Ian Cole, Haydn Fleury ja Philippe Myers. Lepingupikendused kaheksaks aastaks on sõlminud Mikhail Sergachev ja Erik Cernak, kuid kokkuvõttes tundub siiski kaitse pisut õhem, kui NHLi tiitliks vaja.

Väravavahtdega on Tampal muretu isegi oma kõige kehvema standardiga läinud hooajal oli Andrei Vasilevskiy liiga parimate kollkiprite seas ja teine väravavaht, Brian Elliott, on samuti igati tasemel. Tampa on viimasel ajal suutnud oma mängijatest parima välja tuua, kui see nii juhtub, siis on hea õnne korral kõik võimalik ka Stanley karikas.

Edmonton Oilers: ükskord peavad McDavid ja Dreisaitl selle karika saama

Läänekonverentsi Pacific divisjoni meeskond Edmonton Oilers. Pole vist vaja pikalt rääkida, et Connor McDavid ja Leon Draisaitl on täna hoki parim duo ja tundub, et lähevad aina paremaks. Väravasse toodi juurde Jack Campbell. Tema puhul tuleb küll loota, et nüüd jääb stabiilselt oma parimat vormi pidama. Virisev Mikko Koskinen saadeti eest ära Šveitsi. Play-offide parim Evander Kane ja Brett Kulak toeks ründes. Koos uue esiväravavahiga võivad lõpuks hakata kaugel põhjas paistma ajad, kui litrit liigutasid 99 ja 17 ehk ajaloo parim duo hokis Gretzky ja Kurri.

Kui kaitse, mis on olnud katmata koht Edmontoni raudrüüs, vähegi peab, siis on kõik võimalik. Tegelikult saadi kaitse pidama juba treenerivahetusega eelmisel hooajal, kui Dave Tippetti asemele toodi Jay Woodcroft. Koos treenerivahetusega paranes esipaari Darnell Nurse ja Cody Ceci mäng statistiliselt lausa 46%. Sel hooajal, erinevalt eelmisest, pole põhjust kahelda, et jätkatakse sealt, kus pooleli jäädi, seega play-offid muretult. Edmonton on üks võimalik Stanley karika pretendent.

New York Rangers: hetkel on puudu ainult trofeed

Kui sul on liiga parim väravavaht, üks kolmest paremast kaitsjast ja väga äkiline rünne… hetkel on puudu ainult trofeed.

Kaugel sellest, et NY Rangers, Idakonverentsi Metropolitan divisjoni meeskond oleks ühe mehe tiim, aga eelmisel hooajal juhtis mängu väravavaht Igor Shesterkin, kelle näitajad olid 935 tõrjeprotsent ja 2.07 GAA. NHLi parimana sai ta loomulikult ka Vezina karika. Kui sul on postide vahel korralik müür, siis on palju lihtsam mängida. Üldiselt peetakse väravavahile lisaks Rangersi edu sepistajaks ka peatreener Gerard Gallanti. Sellele lisaks on Rangersil päris hea tasakaal kõikides liinides ning nad on kindlasti üks peapretendente divisjoni- ning miks ka mitte, konverentsi tiitlile.

Võtmekaotusena võiks mainida Ryan Strome lahkumist, kuid Carolinast asemele toodud Vincent Trocheck on igati väärt asendus. Ühtlasi peaks nüüd relvade tärinal astuma suurele lavale oma draftides esimese ja teise valikuna võetud Alexis Lafreniere ja Kaapo Kakko.

Kaitses on NHLi absoluutse kolossina Adam Fox, hetkel kindlalt maailma kolme parima kaitsja seas, lisaks ühtlaselt tugevad Jacob Trouba ja K’Andre Miller. Tiim, kes sel hooajal mängib kõige kõrgema tiitli nimel.

Täispikka analüüsi kõikide NHLi klubide kohta saad lugeda OlyBet TV portaalist. Kui sa päris ideaalset koosseisu ei leia ja tahad oma strateegiat proovida, siis paralleelselt päris eluga stardib NHL Fanatasy.

NHLi kodumandril hakkab mürgel pihta 12. oktoobril ning esimene mäng on kuuemänguliseks veninud idakonverentsi finaali kordus, kui Tampa Bay Lightning läheb külla New York Rangersile Madison Square Gardenisse. Matthews ja Marner läheb ainult paremaks ja ükskord peab ka play-offide esimesest ringist kaugemale saama. Sall kaela, käpikud kätte ja kuumad emotsioonid veavad temperatuuri põhja, sest NHLi ametlik spordiennustuspartner OlyBet on NHLi hooaja juba avanud.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid