„Võimalus korraldada taas Rally Estonia autoralli maailmameistrivõistluste etappi on suur tunnustus korraldusmeeskonna tööle ning lisaks rallisõpradele hea uudis kogu Eestile. On uhke tunne, et konkureerivate korraldajariikide seast otsustati just Eesti kasuks. Rallietapp toob Lõuna-Eestisse kümneid tuhandeid turiste, tõstab meie tuntust maailmas ning on positiivse mõjuga majandusele,“ sõnas Piret Hartman Delfile ja Eesti Päevalehele.

2023. aasta WRC-sarja võistluskalender kinnitatakse kuulduste kohaselt 19. oktoobril. Juba varem on korduvalt ka välismeediast kinnitamata andmetel läbi käinud, et suve keskel toimuv Rally Estonia jääb kalendrisse edasi.

Kultuuriminister kinnitas ühtlasi, et valitsus annab Rally Estoniale 1,5 miljonit eurot.

„Riigieelarve läbirääkimised olid keerulised ning tuli teha mitmeid raskeid otsuseid. Minu jaoks oli esimene prioriteet tagada ennekõike inimeste toimetulek ja kindlustunne. 2023. aasta riigieelarve eelnõu näeb ette Rally Estonia autoralli maailmameistrivõistluste etapi korraldamise toetamist 1,5 miljoni euroga. Mul on hea meel, et selle tulemuseni jõudsime, ilma riigipoolse toetuseta etapp tõenäoliselt toimuda ei saaks. Rally Estonia toetamise ettepaneku tegi Kultuuriministeerium. Meie jaoks oleks tulevikus oluline luua kõrgetasemeliste spordivõistluste toetamiseks sihtotstarbeline reserv. Selle abil saaksime tagada oluliste rahvusvaheliste spordisündmuste toetamise, millel on oluline mõju meie ettevõtlusele, majandusele ja Eesti tuntusele maailmas,“ lisas Hartman.

Varasemalt on riik 2020. ja 2021. aastal eraldanud Rally Estonia korraldamiseks mõlemal aastal 2,5 miljonit eurot.