Nimelt otsustasid kohtunikud Carlos Sainzi avarii tõttu võistluse teisel ringil peatada, kuid tema masinat teisaldama saadetud traktor jäi vihmasaju ajal sõitjatele pea märkamatuks ning mitmed piloodid eesotsas Pierre Gasly'ga olid püha viha täis.

Jaapani GP ja rajakoristusmasinad on vormelipilootide jaoks väga õrn teema, sest kaheksa aastat tagasi juhtus Jules Bianchiga samal ringrajal traagiline õnnetus, kui prantslasest võidusõitja põrutas vastu kraanat ning suri hiljem saadud vigastustesse.

„Me kaotasime kaheksa aastat tagasi Jules'i sarnases olukorras, kus kraana oli raja ääres kruusal. Ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et kaheksa aastat hiljem tuleb meil jälle kraanat näha. Ja seda mitte kruusa peal, vaid otse rajal. Sellega ei austata nii Jules'i, tema vanemaid ja lähedasi kui ka meid kõiki,“ vahendab Autosport Gasly sõnu.

„Kui ma oleksin auto üle kontrolli kaotanud nagu Carlos ja kraanaga kokku põrganud, siis oleksin praegu surnud. Seda isegi 100 km/h sõites,“ lisas AlphaTauri sõitja.

Oma pahameelest ei teinud saladust ka Lando Norris (McLaren). „Kuidas sai selline asi üldse juhtuda!? Me kaotasime aastaid tagasi sarnases olukorras inimelu ja nüüd hakkame oma eluga riskima, eriti sellistes tingimustes. Me tahame võistelda, aga see on lubamatu,“ võttis Norris Twitteris sõna.

Sõitjate ja poolehoidjate rünnaku alla sattunud Rahvusvaheline autoliit FIA andis teada, et on võtnud juhtumi uurimise alla. „Kuigi autode teisaldamine on täiesti normaalne tegevus nii turvaauto taga sõites kui ka punaste lippude ajal, siis arvestades praeguseid asjaolusid ja sõitjate tagasisidet, on FIA otsustanud juhtumit põhjalikult uurima hakata.“