Kodumeeskond Viimsi/Sportland kontrollis enamikku kohtumise avaveerandist, ent perioodi lõpuks oli seis 25:25 viigis. Teisel veerandil haarasid tartlased 11:2 spurdiga mänguohjad ja juhtisid poolajaks 50:39.

Teisel poolajal hoidsid tartlased kättevõidetud edu ja suurendasid seda veelgi - Oliver Suuroru kaugvise tegi veerandi keskel Tartu edunumbriteks 57:39 ja enne viimast neljandikku juhiti 73:55. Viimasel neljandikul läks Tartu rotatsioon laiemaks ja see avaldas mõju ka kaitsemängule. Viimsi mängijad vähendasid küll vahet, aga ohtlikult lähedale ei jõudnud ja mäng lõppes Tartu 87:76 võiduga.

Ligi 28 minutit mänginud Tomas Pavelka kogus Tartu efektiivseimana 18 punkti ja 11 lauapalli ning efektiivsusnäitaja 33. Jalan McCloud lisas 19 punkti, viis korvisöötu ja viis lauapalli, Andrii Voinalovõtši saagiks jäi 14 punkti ja seitse lauapalli ning Märt Rosenthal kogus 12 punkti ja andis seitse korvisöötu.

Viimsi/Sportlandi parimana sai Devin Harris kirja 20 punkti ja 11 lauapalli. Karl-Johan Lips viskas 15, Malik Toppin 12 ja Jörgen Rikberg 11 punkti.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul sai määravaks taas lauavõitlus. „Hea, et võitsime ja tegime täna taas lauavõitluses head tööd. See on meie jaoks väga oluline, sest viskasime taas üsna kehva protsendiga. Mängus oli palju üles-alla kõikumist. Kohati leidsime viskekohad hästi üles ja pall liikus hästi, aga siis tuli jälle mõõnaperioode. Oleme hooaega alustnud hästi, aga peame võtma mäng mängu kaupa. Kalender on iga meeskonna jaoks erinev ja peame hoidma fookust järgmisel mängul,“ sõnas Mazurs.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on nüüd Paf Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kolm võitu kolmest mängust. Järgmine kord tullakse platsile koduses Tartu Ülikooli spordihoones ja reedel, 14. oktoobril on vastaseks liiga debütant Keila KK meeskond. Kohtumine algab kell 19.00.

Enne kohtumist:

Viimsi/Sportland alustas hooaega napi 86:87 kaotusega Pärnu Sadamale. Tartul on tabelis kaks võitu - septembri lõpus alistasid nad 72:70 Tallinna Kalev/Audentese ning selle nädala kolmapäeval 81:69 TalTech/Optibeti.

Tartu Abitreener Olari Naritsa sõnul on selle nädala vastased Viimsi ja TalTech sarnased võistkonnad. „Viimsi on suhteliselt noor, aga põhituumiku osas väga korraliku meistriliiga kogemusega võistkond. Nad tahavad mängida kiiret ja agressiivset korvpalli. Mõnes mõttes sarnane TalTechiga, et heal viskepäeval võivad nad tekitada palju peavalu. Meie ülesanne on oma mäng peale suruda ja mängu rütmi üle kontroll saada, et kaasa ei hakkaks jooksma. Usume, et meeskond on kolmapäevasest mängust taastunud ja oleme valmis Viimsi vastu oma võiduseeriat pikendama,“ sõnas Narits.

Viimsi abitreeneri Kristjan Evarti sõnul ootab tiimi pikisilmi hooaja esimest kodumatši. „Hooaja esimeses mängus meil võiduarvet avada ei õnnestunud. Seda enam proovime võiduarve avada koduseinte toel Tartu vastu. Kuigi mõlemad meeskonnad on palju muutunud võrreldes mullusega, siis eelmise aasta play-offid näitasid, et nende meeskondade vahel on alati oli intriigi ja põnevust küllaga. Loodan, et rahvas leiab tee saali ja kutsun kõiki viimsilasi oma meeskonnale kaasa elama!“ ütles ta.