Loosis osales 53 koondist – nende seas pole EMi korraldajana otsepääsme teeninud Saksamaa ega Ukraina sõja tõttu spordimaailmast välja lõigatud Venemaa. Eesti pääses F-valikgruppi, kus meie vastased on Belgia, Austria, Rootsi ja Aserbaidžaan.

Enne loosimist:

Meeskonnad jagati tugevusgruppidesse rahvuste liiga tulemuste põhjal, sealjuures rahvuste liiga A-divisjoni neli parimat loositakse viie meeskonnaga valikgruppidesse, mis võimaldab neil osaleda 2023. aasta juunis toimuvas finaalis. Poliitilistel põhjustel ei tohi samasse gruppi sattuda Armeenia ja Aserbaidžaan, Valgevene ja Ukraina, Gibraltar ja Hispaania, Kosovo ja Serbia ning Kosovo ja Bosnia. Lisaks on erinevad piirangud pikemate reiside vähendamiseks, mistap ühte gruppi ei tohi näiteks sattuda üle kahe Põhja-Euroopa riigi.

Esimene tugevusgrupp: Taani, Portugal, Belgia, Ungari, Šveits, Poola ning rahvuste liiga neli parimat Holland, Horvaatia, Hispaania, Itaalia.
Teine: Prantsusmaa, Austria, Tšehhi, Inglismaa, Wales, Iisrael, Bosnia ja Hertsegoviina, Serbia, Šotimaa, Soome
Kolmas: Ukraina, Island, Norra, Sloveenia, Iirimaa, Albaania, Montenegro, Rumeenia, Rootsi, Armeenia
Neljas: Gruusia, Kreeka, Türgi, Kasahstan, Luksemburg, Aserbaidžaan, Kosovo, Bulgaaria, Fääri saared, Põhja-Makedoonia
Viies: Slovakkia, Põhja-Iirimaa, Küpros, Valgevene, Leedu, Gibraltar, Eesti, Läti, Moldova, Malta
Kuues: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Kokku tuleb kümme valikgruppi, millest seitsmes on viis meeskonda ning kolmes kuus. Esimesed mängud toimuvad 2023. aasta märtsis ning valiksarjale tõmmatakse joon alla novembris. Finaalturniirile pääsevad iga grupi kaks parimat, ülejäänud kolm EM-ile pääsejat selguvad 2024. aasta märtsis toimuvas play-offis