„Ma ei tahtnud jääda lõpuprotokolli reale: kaotust võitjale +25 minutit, sestap ronisin sadulast ring enne sõidu lõppu,“ selgitas Kangert, miks elu viimase profivõistluse katkestas. „Sõitude lõpetamine pole ammu minu jaoks kirss tordil.“

„Pisarat sadulast ronides ei poetanud, sest karjääri lõpuhetk on planeeritud aastaid tagasi nii peresiseselt kui lepingute sõlmimisel, täna oli vaid vormistamise päev, seega olin sündmuseks vaimselt valmis,“ tunnistas Kangert.

Kangert loodab saada aru, et profiratturi karjäär on läbi. „Aga see teadmine jõuab minuni teatud aja jooksul, nädala, kuu, aasta pärast... Muutus on liiga suur, et öelda, milline mu elu siitmaalt olema hakkab. Trennitegemist paraku kohe lõpetada ei saa, sest pärast 20+ aastat tugevaid rattatreeninguid oleks see ilmselt kas just fataalne, aga ohtlik igatahes,“ tõdes Kangert.

Kuidas Kangert oma karjääri hindab ja mida tulevikus arvab, loe pikemast intervjuust esmaspäeval Eesti Päevalehest.

Esikoha saavutas Lombardia ühepäevasõidul sloveenlane Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), kes läbis 253 kilomeetrit Bergamost Comosse ajaga 6:21.22.

Pogacar võitis finišiheitluses Enric Masit (Movistar). Kolmandana ületas lõpujoone Mikel Landa (Team Bahrain Victorious), kes kaotas kahele kiiremale kümne sekundiga.

Täna tegid oma viimase võistluse ka 42-aastane hispaanlane Alejandro Valverde (Movistar), kes oli kuues (+1.24), ja 37-aastane itaallane Vincenzo Nibali (Astana), kes sai 24. koha (+2.17).