Möödunud aastal seati tiimidele esmakordselt kululimiit, milleks oli 145 miljonit USA dollarit, kuid väidetavalt pole Red Bulli meeskond selle järgimisega toime tulnud. Juhul kui kuulujutud vastavad tõele, siis kõige mustema stsenaariumi korral võidakse nad võistlussarjast sootuks välja visata.

Vähem kui viieprotsendilise eksimuse korral võib Red Bull saada karistuseks kas rahatrahvi, kulupiiri langetamise, testimise piirangu, punktide äravõtmise või võistluskeelu. Suuremal ülekulutamisel võib neid ees oodata aga terve hooaja tühistamine või sarjast eemaldamine.

Rahvusvaheline autoliit (FIA) pidi tegelikult juba sel kolmapäeval tegema meeskondade eelmise hooaja kuluaruanded avalikuks, kuid nüüd on see kauaoodatud päev nihutatud 10. oktoobri ehk järgmise esmaspäeva peale.

Hamilton, kes pidi eelmisel hooajal dramaatilisel moel MM-tiitlist suu puhtaks pühkima ja Red Bulli piloodi Max Verstappeni paremust tunnistama, rääkis Sky Sportsile antud intervjuus, et kululimiidi ületamise korral võisid konkurendid meeletult kasu lõigata.

„Ma võin öelda, et eelmisel aastal me viisime oma viimase uuenduse sisse Silverstone'i etapil, see osutus edukaks ja aitas meil konkuretsis püsida. Aga samal ajal nägime Red Bulli, kes tuli igal nädalal uuendustega välja,“ vihjas Hamilton kahtlastele asjaoludele. „Kui me oleksime kulutanud 300 000 eurot uue auto põhja või edasi arendatud tiiva peale, siis see oleks hooaja kulgu täielikult muutnud, sest me saanuks järgmistel etappidel paremini konkureerida.“

Hamilton loodab, et kuulujutud ei vasta tõele ning et rahvusvahelise autoliidu (FIA) uus president Mohhamed Ben Sulayem teeb asjaolude välja selgitamiseks kõik endast oleneva: „Me oleme eelmistel aastatel näinud, kuidas meie spordis aetakse asju kulisside taga. Ma ei usu, et Mohhamedi käe all hakkavad asjad edaspidi samamoodi olema.“