Rootsi rallitalent Solberg sõlmis 2021. aastal Hyundai Motorspordiga kaheaastase lepingu. Eelmisel hooajal tegi ta 2C Competition WRC-autoga kaasa kolmel rallil, tänavu on ta enamikel etappidel saanud enda käsutusse Hyundai tehasetiimi kolmanda auto.

Kui Ott Tänak ja Thierry Neuville sõidavad kaasa igal rallil, siis 21-aastane Solberg on tänavu startinud kaheksal ja Sordo neljal etapil. Kuid Solbergi hooaja algus oli üpris vaevaline ja ta lõpetas mitmed rallid kraavis. Kõige totram oli Soome etapp, kus ta tegi sisuliselt esimeses kurvis avarii.

Neuville'i nägemuses on Solberg pandud keerulisse olukorda, sest ühest küljest ta alles õpib kiiruskatseid, ent teisalt oodatakse temalt nii kiirust kui ka punkte tootjate arvestuses. „Minu jaoks on alati olnud selge, et Solberg peaks istuma meeskonna neljandas autos,“ ütles Neuville portaalile DirtFish.

„Ta peaks saama võistelda ilma surveta. Nii alustasin mina, Ott, [Sébastien] Ogier või näiteks praegu sõidab nii Taka [Katsuta]. Noored peavad saama võimaluse kogemusi hankida ja sõita reaalselt pingevabalt. Kui sõidad pingevabalt, siis tulevad ka tulemused. Pinge all sa ei saagi hästi esineda,“ leidis belglane.

Nii pole Neuville päri oma tööandja poliitikaga. „Ma isiklikult arvan, et oleksime pidanud juba sel aastal saatma rallidele neljanda auto. Loodetavasti teeme seda siis järgmisel aastal,“ selgitas ta.

Solberg jõudis tänavu seitsmest esimest rallist vaid kahel punktikohale, kui ta oli Rootsis kuues ja Keenias kümnes. Ent hooaja lõpus on ta lõpuks leidnud stabiilsuse, sest Ieperi etapil oli ta neljas ning viimati Uus-Meremaal viies. Rallikaravan siirdub nüüd Hispaaniasse, aga seal saab võimaluse taas kogenud Sordo. Aga kui Solberg saaks enda käsutusse tiimi neljanda masina, siis kes jagaks kolmandat koos Sordoga?

Ühe variandina pakkus Neuville välja valitseva WRC2 tšempioni Andreas Mikkelseni, kes on varem Hyundai tehasetiimis töötanud. Kuid see pole sugugi ainus optsioon. „Andreas on üks valik, Elfyn [Evans] võiks olla valik, aga mul pole ta lepingust aimugi ja ei tea, kas ta on saadaval. Olen üsna kindel, et Kris [Meeke] tahab tipptasemele naasta. Üks valik võiks olla ka Hayden [Paddon]. Valikuvõimalusi pole palju, aga ma arvan, et Mikkelseni, Sordo ja Elfyni oleks kolm parimat kandidaati,“ lausus ta.