„IBA usub kindlalt, et poliitika ei tohi kuidagi sporti mõjutada,“ seisis poksiliidu avalduses. „Me leiame, et kõigile sportlastele tuleks anda võrdsed tingimused. Autonoomse rahvusvahelise spordiliiduna jääb IBA poliitiliselt neutraalseks ja sõltumatuks. IBA-l on kohustus kohelda sportlasi ja ametnikke võrdselt, sõltumata nende rahvusest ja elukohast.“

Sealjuures on rahvusvahelise poksiliidu president venelane Umar Kremljov. Nii mais toimunud üldkogul kui kaks nädalat tagasi toimunud erakorralisel kongressil soovis tema vastu kandideerida Hollandi poksiliidu juht Boris van der Vorst, ent IBA ei tunnistanud teda valimisteks kõlbulikuks, vahendab portaal Inside the Games.

Nii jätkab presidendina Kremljov, van der Vorst lubas asja viia spordikohtusse. Oma nördimust toonaste asjade käigu üle väljendas ka rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK). Sealjuures on ka IBA tänane otsus vastuolus ROK-i soovitustega, mille põhjal ei tohi alaliidud Venemaa ja Valgevene sportlasi Ukraina sõja tõttu võistlema lasta.

IBA on aga erakordselt leebe. „Nii Venemaa kui Valgevene võistkonnad saavad esineda oma lipu all ning kuldmedali võitmise korral mängitakse nende hümni. Otsuse kohaselt pääsevad võistlustele tagasi ka Venemaa ja Valgevene ametnikud,“ lisasid nad.

Avaldus on seda totram, et IBA peatas „valitsuse sekkumisele“ viidates Ukraina poksiliidu liikmelisuse. Tõsi, IBA suurest armust tohivad nende sportlased jätkuvalt võistlustel osaleda.

Jaga
Kommentaarid