Ürituse „Sügiskõnd 2022“ põhidistantsi pikkusega 5 kilomeetrit võitis meestest ajaga 23.51,5 Lauri Lelumees, kes on 30-kordne Eesti kiirkäimise meister.

Lelumehe järel finišeeris ajaga 24.12,10 Artur Djatšuk, kolmandaks tuli Lauri Tanner ajaga 31.04,1.

Naiste esikolmiku moodustasid Liina Volmerson ajaga 34.58,0, Linda Lelumees ajaga 35.05,8 ja Maili Tammo ajaga 36.30,2.

„Viimati võistlesin käimises 2017. aastal. Pärast seda olen end vormis hoidnud jooksmisega ning võistlusrajale pole kippunud,“ kommenteeris Lelumees.

„Stardikiirendus oli Arturil selgelt kõige kiirem. Liigselt riske võtmata valisin konservatiivsema algtempo. Esimese ringi järel kella vaadates sain aru, et liigume kiiremini kui 5 minutit kilomeetri kohta. Vahe oli ca 50m, kuid nägin, et see enam ei suurene.“

„Kolmanda ringi alguseks olin suutnud vahe kinni nõeluda ning pidasin taktikaliselt õigeks Arturist ka kohe mööduda. Ilmselt sattus olema sobiv moment, sest vahe hakkas vähehaaval suurenema. Lõpus jäi veel aega korra pilk selja taha heita ja võit vormistada. Aeg oli üle ootuste hea, 23.51,5! Sain sellelt võistluselt tugeva positiivse emotsiooni. Võistluste ilm ja korraldus olid suurepärased, eks seegi aitas saavutusele kaasa,“ lisas võidumees.

Võistluse peakorraldaja Mihkel Einblau: „Organisatoorse poole ja ilmaga võib rahule jääda, kõik sujus. Mul on hea meel, et korraldamise ette võtsin. Tahan tänada kõiki osalejaid, vabatahtlikke, kohtunikke, fotograaf Kevin Melki, kommentaatorit Margus Luike ja häid sponsoreid: DFDS Eesti, Eesti Kultuurkapital, Delfi, Funrent, Bambona, Tere Piim ja FreeSport. Kohtume järgmisel sügisel!“