Rõõm sellest, et isiklikud lemmikud on mängus tagasi

Eelmise hooaja suurimaks pettumuseks oli Genka sõnul kahtlemata tema kahe lemmiku vigastused: Kawhi Leonardil Clippersist ja Zion Williamsonil Pelicansist jäi terve hooaeg vahele. Clippers kui üks Genka lemmikmeeskondi esines üldse suhteliselt nürilt, sest vigastused rikkusid mängu veel teiselgi meeskonna staaril Paul George’il.

„Sellel aastal on kõik mehed tagasi. Clippersiga liitus veel all-star-tagamängija John Wall, kes küll mentaalselt oli kõige sügavamas augus, kus inimene olla saab, aga ehk LA päike ja potentsiaalikas meeskond toovad ta tagasi endisele tasemele,“ andis Genka lootust. „Zion, kes liikus juba enne nagu panter, on kaalust alla võtnud ja väitis, et ta on veel vilkam. Kui see nii on, siis me võime näha midagi sellist, mida oleme ainult vanades korvpalli arvutimängudes näinud.“ Oma lemmikmeeskondade statistikat saab jälgida NBA ametliku spordiennustuspartneri OlyBeti portaalis.

Utah Jazzi laialijooksmine

Genka meelest on kõige olulisemaks üleminekulaineks, mis hooaega mõjutama hakkab, Utah Jazzi „laialijooksmine“. „Ma tean paljusid Utah’ fänne – ise pole sinna kunagi kuulunud –, kes pisaratest märgi padjapüüre kuivama riputavad sellest ajast, kui Donovan Mitchell, Bojan Bogdanović ja Rudy Gobert Jazzist lahkusid,“ märkis ta ja lisas, et Goberti lisandumine Minnesota võistkonda teeb Minnesotas lõpuks tõsisemalt võetava satsi ja nende staaril K. A. Townsil on vast lõbusam mängida ja viimaks võimalus kuhugi jõuda.

Utah Jazzist lahkusid mitmekordne aasta kaitsemängija Rudy Gobert, kellele Timberwolves koos Karl-Anthony Townsiga maksab hooaja pealt üüratu summa. Kahe staari eest pidi Timberwolves ära andma põhimõtteliselt kogu tiimi ehk viis mängijat. Diilidega sai Jazz endale Malik Beasley, Jared Vanderbilti, Leandro Bolmaro ja Walker Kessleri. Lisaks tuli tehinguga kaasa Patrick Beverley, kes vahetati edasi LA Lakersisse, ning ports esimese raundi draft’i valikuid.

Jazz tegi enne hooaja algust veel ühe väiksemat masti tehingu Brooklyn Netsiga, kus Royce O’Neale’i eest saadi järjekordne esimese raundi valik, kuid seekord 2023. aasta oma. Tundub, et Jazz üritab oma tulevikku kindlustada ja neil on tekkinud teatav kümne aasta plaan. Näis, sest algava hooaja spordiennustust saab juba jälgida OlyBeti portaalis.

Jälgime Cleveland Cavaliersi

Clevelandi juhtkond otsustas tuua meeskonda uue superstaari, kelle ümber uus tiim üles ehitada. Selleks mängijaks ongi Utah Jazzist fännide pisarate saatel lahkunud Donovan Mitchell. Jah, tegu on äärmiselt kiire ja terava kossumehega, kes oskab mängida nii number ühe kui ka kahe rollis. Mitchelli vastu andis Cavaliers ära Collin Sextoni, soomlase Lauri Markkaneni, Ochai Agbaji, 2025., 2027. ja 2029. aasta esimese raundi valiku ning 2026. ja 2028. aasta valikuõiguse draft’is.

Utah Jazz tegi veel ühe suure diili, seekord küll Los Angeles Lakersiga, millega klubi sai oma tiimi koosseisu juurde Talen Horton-Tuckeri ja Stanley Johnsoni. Vastutasuks liitub Lakersiga väga hea kaitsemänguga mängujuht Patrick Beverley, kes isiklikus plaanis on äärmiselt õnnelik, et mängib ühes kõige tuntumas NBA tiimis. Twitteris vastas Beverley fännidele, et kindlasti ei alusta ta esimesel positsioonil Russell Westbrooki ees.

„Põnev on vaadata, kuidas läheb Lakersil, kes minu jaoks pani kokku natuke küsitava meeskonna. Samuti noore ambitsioonika Oklahoma ja uue Cavaliersi tegemisi,“ tõdes Genka. „Kuidas saavad hakkama superduod Embiid-Harden ja Durant-Irving. Nagu alati: algus paberi peal on megapõnev.“

NY Knicksi ja Pistonsi tehingud

Põnevaid üleminekuid on klubid teinud uueks hooajaks veel. Näiteks Detroit Pistonsi suur vahetusdiil New York Knicksiga. Pistons tõi endale mängupilti uue „suure mehe“ Nerlens Noeli ja shooting guard’i Alec Burksi. Diiliga tuli kaasa 2023. ja 2024. aasta teise raundi valikuvõimalus. Knicks sai vastutasuks õiguse kasutada mängujuht Nikola Radičevićit, kauba peale saadi 2025. aasta teise raundi valikuvõimalus.

Pacersi ja Celticsi diil

Suurt meediakaja sai Pacersi ja Celticsi omavaheline tehing, kus Bostonil oli üks eesmärk, tagamängija Malcolm Brogdoni värbamine oma koosseisu. Oma parimas vormis Malcolm lõpetas eelmise hooaja 50/40/90%, seega viskas 50% täpsusega kahepunktiseid, skooris 40% kolmese tagant ja pea kindlalt sisse ehk 90% tabas vabaviskejoonelt. Viimati on seda masti statistikat andnud vaid Kyrie Irving ja Steph Curry.

Celticsi treenerisaaga

Kuluaarides räägiti, et Celticsi superstaaridel Tatumil ja Brownil on tuhin nii suur, et see aasta minnakse kindlalt meistrisõrmuse järele. Tubli täiendus Malcolm Brogdoni näol on hoogu juurde andnud. „Kuid mõni nädal tagasi jõudis meediasse teade, et Celticsi finaali vedanud Bostoni treener Ime Udoka on ripsutanud tiiba ühe klubi juures töötava naisterahvaga. Selline käitumine on reeglitega keelatud ja mees vaatab sel hooajal Bostoni mänge, no ma ei usu, et kodus, aga vast hotellitoas või armukese juures,“ naljatas Genka ja kirjeldas, et sellega pole treenerisaaga veel läbi. Bostoni uue treeneri Joe Mazzulla kohta on meedia nüüd minevikust välja otsinud seigad, mille järgi mees suutis nii täis peaga autoga sõita kui ka baaris naisi rappida. „Ei oska öelda, kuidas kogu see treenerisaaga meeskonna vaimu raputab või ei raputa.“

Sacramento Kings ja Atlanta Hawks

Juuli alguses tegid omavahelise vahetuse ka Sacramento Kings ja Atlanta Hawks, kus Kingsi soov oli saada Kevin Huerter. Vastutasuks sai Hawks kaks small forward’it: Justin Holiday ja Mo Harklessi. Veel oli Hawksil ahjus suvine tehing, millega jahiti mängujuhti Dejounte Murrayt ja keskmängijat Jock Landale’i. Spurs oli tehinguga nõus, kuid vastutasuks tuli Atlantast ära anda Danilo Gallinari ja mitme aasta esimese raundi valikud.

Texase klubide omavahelised diilid

Rockets tegi sel suvel ühe suurema diili, täpsemalt teise Texase klubi Dallasega. Diili sisuks oli Mavericksi soov saada Christian Wood ja sellele vastutasuks Rocketsi juhtkonna nõudmine võtta oma ridadesse suur tsenter Boban Marjanović ning juurde Trey Burke, Marquese Chriss, Sterling Brown ja Wendell Moore. Diil läks läbi ja uue koosseisu dünaamikat testitakse juba eelhooaja mängudes, mille spordiennustuse statistika on üleval OlyBeti portaalis.

Denver Nuggets ja Washington Wizards

Omavahelise tehingu sõlmisid veel Denver Nuggets ja Washington Wizards. Diili sisuks oli kaks mängijat kahe mängija vastu: Nuggets soovis saada oma koosseisu Kentavious Caldwell-Pope’i ja Ish Smithi. Wizards sai omakorda vastu mängujuhi Monté Morrise ja Will Bartoni.

Sixersi ja Grizzliese omavaheline kokkulepe

Viimaseks suuremaks diiliks oli sel suvel Sixersi ja Grizzliese omavaheline kokkulepe, kus Grizzliese juhtkonnal oli soov saada järgmiseks hooajaks staari Ja Moranti kõrvale tugevad rollimängijad, et suurendada efektiivsust nii rünnakus kui ka kaitses. Selleks saadi Sixersiga kokkuleppele, mille järgi De’Antohny Meltoni eest toodi tiimi Danny Green ja David Roddy. Mehed, kes on ideaalsed rollimängijad ja teavad oma töökohta meeskonnas.

Staarid on sel hooajal võrdsemalt jaotatud

Genka sõnul on staarid selleks hooajaks klubide vahel kuidagi võrdsemalt jaotatud. Kui vigastusi ei ole, siis teevad nad oma töö ära, kui jonn peale ei tule. „Tundub, et selle hooaja tulemused on kinni just rollimängijates. Igatahes megapõnev tundub hetkel kõik,“ lisas ta.

Ennustamine läheb Genka meelest iga aasta järjest raskemaks. „Just sellepärast, et soosikud on alt vedanud ja keskmikud on üllatanud,“ tõdes ta. „Kui Klay Thompson, kes kontrollmängudes juba ülikonnas pingil oli ja rääkis, et mentaalselt on pikk vigastus talle ikka psühholoogilise jälje jätnud ... et kui tema saab asjad jooksma, siis ma ei näe põhjust, miks GSW ei võiks jälle võita.“

NBA hooaeg algab 19. oktoobril ja eelhooaja mängud juba käivad. NBA ametlik partner on OlyBet ning spordiennustuse statistikal saab kätt pulsil hoida ja oma lemmikutele panustada OlyBeti portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid