18-aastane ja 221cm pikkune Wembanyama heitleb Metropolitans 92 ridades kahel korral NBA tütarliiga G-League Ignite'i võistkonnaga, kus mängib teine 2023. aasta draft'i esimese valiku kandidaat, 18-aastane ameeriklane Scoot Henderson (188 cm).

Ööl vastu tänast peetud esimeses duellis jäi 122 : 115 peale G-League Ignite. Kumbki õhtu kahest peategelasest pettumust ei valmistanud, kaugel sellest. Teiste seas jälgisid kohtumist kohapeal Phoenix Sunsi staarid Chris Paul ja Devin Booker.

Henderson viskas 28 punkti (visked väljakult 21-st 11), võttis 5 lauapalli ja andis 9 korvisöötu, Wembanyama vastas 37 punkti, 4 lauapalli ja 5 blokiga. Prantslane tabas väljakult 20 viskest 11, sealhulgas 11 kolmesest 7.

Mängu tipphetked:

Eelmisel hooajal esindas Wembanyama Euroliiga klubi Villeurbanne'i ASVEL-i. Noor täht tegi Euroliigas paar säravat esitust, aga miinuspoolele jäid ebastabiilsus ja vigastused. Selle hooaja eel astus Wembanyama taseme mõttes sammu tagasi, liitudes Prantsusmaa kõrgliiga keskmiku Metropolitans 92-ga, mis eurosarjades ei osale.

Metropolitans 92 meelitas Wembanyamat lisaks suuremale rollile ka turunduslike võimalustega. Programmi üheks osaks on ka sel nädalal USA-s peetavad mängud. ASVEL-il kohaliku ja Euroliiga kõrvalt sellisteks reisideks mahti pole.

Wembanyama on Prantsusmaa kõrgliigas teinud väga hea hooajaalguse, seega ei tulnud tänased 37 punkti ilmselt kellelegi üllatusena. Metropolitans 92 on võitnud kolmest mängust kaks, Wembanyama on visanud keskmiselt 17,3 punkti, võtnud 8 lauapalli, jaganud 2,3 söötu ja blokeerinud 2 viset.