Swiatek tahtis 8. novembril Glasgows algaval turniiril Poolat esindada, kuid see pole võimalik, sest WTA finaalturniir Texases lõppeb vaid päev varem. Kolmekordne suure slämmi võitja ütles, et selline võistluskalender „ei ole mängijatele turvaline“.

„Mõtlesin selle üle pikalt ja arutasin seda oma meeskonnaga, kuid ma ei saa Glasgow's Billie Jean King Cupil mängida,“ teatas Swiatek Instagrami postituses.

„See teeb mind väga kurvaks. Mul on väga kahju, sest mängin Poola eest igal võimalusel ja annan endast alati maksimumi,“ lisas 21-aastane poolatar.

Swiatek võistleb 31. oktoobril Texases Fort Worthis algaval WTA finaalturniiril, kus löövad kaasa maailma kaheksa paremat tennisisti. Kuna sealne aeg on kuus tundi Glasgow ajast maas, ei jõuaks poolatar turniiri alguseks Šotimaale.

„Olen pettunud, et tennise juhtorganid ei jõudnud kokkuleppele nii elementaarses asjas nagu võistluskalender, andes meile ainult ühe päeva, et maakera ühest otsast teise jõuda ja ajavööndi muutusega harjuda,“ ütles Swiatek. „Olukord ei ole meie jaoks ohutu ja võib põhjustada vigastusi. Räägin WTA ja ITF-iga, et midagi tuleb muuta. Selline olukord on raske mitte ainult mängijatele, vaid ka meie spordiala fännidele.“