Türgi hokiklubi esindavad teiste seas ka 12 Venemaa mängijat, Barcelonas on aga kaks ukrainlast ja lisaks ukrainlasest peatreener.

Ukraina Espreso TV teatel asusid Buz Adami ridadesse kuuluvad Venemaa mängijad ukrainlasi viimasel kolmandikajal provotseerima.

„Kuulsin oma kõrvaga otseseid ähvardusi meie treenerile Danylo Didkovskile. Nad karjusid, et tapavad ta ja tema pere. Ja kui üks venelastest värava lõi, uisutas ta meie pingist mööda ja üritas meid alandada, karjudes, et olete Ukrainast, sa väärid seda ja et on õige, et teie riiki pommitatakse,“ ütles Barcelona klubi ukrainlasest kaitsja Artem Ponomarenko Espreso TV-le.

„See ajas mind tõsiselt vihaseks. Miks on vaja vastast sõjateemaga provotseerida?“ imestas Ponomarenko.

Buz Adami mängijad said tulise matši jooksul koguni 81 karistusminutit, kolm nende meest eemaldati.

Selle mängu järel tegi avalduse ka Ukraina jäähokiliit, avaldades nördimust, et Venemaa agressioon ukrainlaste vastu ei piirdu ainult sõjarindega.

„On vastik, et kõikjal, kus on vastaseks Venemaa sportlased, provotseeritakse ja korraldatakse agressioonipurskeid ka seal, kus keegi neid ei oota – spordis, rahvusvahelistes matšides. Seekord näitasid Venemaa mängijad, kui mäda on nende sisemus, Euroopa tähtsuselt teises klubisarjas,“ teatas Ukraina jäähokiliit.

Buz Adam võitis selle kohtumise 9:4. Võitjate üheksast väravast seitse viskasid seejuures venelased.

Jaga
Kommentaarid