Viimasel kümnel aastal on naftarahad murdnud Euroopa jalgpalli. Näiteks hooajal 2020-2021 oli jalgpalli meistrite liiga poolfinaalides Venemaa naftaoligarhi Roman Abramovitši omanduses olnud Londoni Chelsea, Araabia Ühendemiraatide šeikidele kuuluv Manchester City ning Katari projekt Pariisi Saint-Germain. Kreeka meedia väitel soovivad Araabia šeigid järgmisena murda korvpalli.

Sel ja eeloleval nädalal võõrustab Abu Dhabi mitmeid NBA hooajaeelseid mänge, ent veel suuremad plaanid on neil vanas maailmas. Portaali SDNA andmetel soovivad Dubai šeigid moodustada korvpallimeeskonna, mis wild cardi ehk otsepääsme abil saaks osaleda Euroliigas. Samuti teevad sealsed ärimehed peagi ettepaneku, et kolmel aastal toimuks Euroliiga nelja meeskonna finaalturniir Dubai Coca-Cola Arenal.

Kreeka ajakirjaniku Sotirios Vetakise väitel on üks Araabia ärimeestest luksushotellide keti omanik, mistap garanteeritaks Final Fouri osalejatele tipptasemel majutus. Väidetavalt on Lähis-Ida investorid viimastel kuudel tiirelnud Euroopas, teinud tagatubades lobitööd ja osapooled saavad taas kokku oktoobris Dubais toimuval koosolekul.

Kuigi paberil tundub Araabia klubi liitumine Euroliigaga jabur, siis SDNA väitel on mitmed klubid valmis neid vastu võtma.