Avaveerandaja nelja punktiga võitnud külalised mängisid teisel veerandajal eduseisu maha ning poolajapausile mindi juba TalTechi 45:42 juhtimisel. Seejärel kulges kohtumine võrdselt kuni viimase veerandaja keskpaigani välja, seejärel haaras Rapla aga juhtohjad enda kätte ning võttis hooaja avamängus magusa kuuepunktilise võidu.

Võitjate resultatiivseim oli Tyler Shamar Cheese, kes viskas koguni 29 punkti. Kendall Stephens lisas 17 ja Tormi Niits 10 punkti. TalTechi poolelt viskasid Toomas Raadik 19, Oliver Metsalu 17 ja Kristaps Gluditis 15 silma.

Päeva esimeses kohtumises sai Eesti-Läti liigas tuleristsed Keila KK, kes pidi võõrsil Läti Ülikooli 89:84 paremust tunnistama. Delfi TV vahendusel oli võimalik jälgida ka seda, kuidas Pärnu Sadam alistas tõelises põnevusmängus Viimsi/Sportlandi 87:86.

Enne kohtumist:

TalTechi peatreeneri Alar Varraku mängueelne kommentaar. „Meeskond on heas seisus ja hooaja ettevalmistus läks plaanipäraselt. Kahjuks on vigastatuid ka ja mängust jäävad eemale Tom Kaldre ja Kiur Vehmanen. Rapla on hästi komplekteeritud ja hooaja eel kohtusime korra ka nendega, kus nad võtsid meie vastu kindla võidu. Tuleb põnev mäng ja ootame kõiki korvpallisõpru TalTech spordihoonesse.“

Mängul toimub erinevaid publikumänge Teamsport.ee ja Optibet auhindadele. Esinevad Eesti parimad tantsutüdrukud/poisid TalTech Cheerleaders. Lastele on mõeldud näomaalingud ja batuut.

Keila KK kohtub täna Eesti-Läti liiga debüütmängus võõrsil Läti Ülikooliga. See mäng algab kell 15.

Kahjuks peab aga üks Keila mängija esimese kohtumise vahele jätma. Nimelt vigastas Kevin Sepik sel nädalal trennis õnnetult hüppeliigest ning peab nüüd vähemalt kuueks nädalaks treeningutelt ja mängudelt eemale jääma.

„Keila klubi jaoks on esimene Eesti-Läti liiga mäng ajalooline, kuid me ei tohi liialt suurtesse mõtetesse kinni jääda, vaid keskenduda tuleb mängulisele poolele,“ sõnas meeskonna peatreener Peep Pahv.

Pahv tunnistab, et on teadlik, et vastu on tulemas noor ja väga agressiivne meeskond. „Olemuselt ehk meiega sarnane, kuid kindlasti pole nad alustuseks lihtsad vastased,“ märgib ta.

„Meie jaoks on tähtis see, kuidas suudame kaitses olla piisavalt agressiivsed ja rünnakul oma plussid ära kasutada. Skoorimine peab olema laiapõhjalisem kui kontrollmängudes,“ loodab Pahv.

Delfi Kogupaketi tellijateni jõuab sel hooajal kokku üle 200 erinevate koduste korvpalliliigade mängude otseülekannet. Seda nii Eesti-Läti liigast, Korvpalli Meistriliigast, Kaamos Eesti meeste ja naiste karikavõistlustelt kui ka naiste liigast, aga ka madalamatest sarjadest. Loe lähemalt SIIT.