Nimelt leidsid kohtunikud, et kõigi kolme Hyundai masina hübriidajamid andsid reedesel SS7-l lubatust rohkem võimsust. Sarnasel põhjusel said Tänak ja Neuville juba eile 1. kiiruskatse eest viiesekundilise ajakaristuse. Sedapuhku määrasid kohtunikud kõigile kolmele Hyundai sõitjale kümnesekundilise ajakaristuse. Tänaku masina puhul leidsid kohtunikud, et lubatud 140 kJ asemel tootis hübriidajam juurde 145,71 kJ. Neuville'il oli vastav näitaja 145,4 ja Solbergil 145,43.

Hyundai tiimi mänedžer Pablo Marcus ja pealiku kohusetäitja Julien Moncet vabandasid tiimipoolse eksimuse eest, öeldes, et tegu oli inimliku veaga. Nende selgituste kohaselt tuli uus eksimus, kui meeskond püüdis parandada esimese karistuse toonud viga.

Kuna Hyundai sõitjad Tänak ja Neuville olid Uus-Meremaal 1. kiiruskatse eest samal põhjusel juba karistada saanud, määrati nüüd neile kümnesekundilised ajakaristused.

Kõige valusamalt mõjutas see Tänaku võistlust, kes langes teiselt kohalt kolmandaks Sebastien Ogier' selja taha. 11. kiiruskatse järel kaotab Tänak liidrile, MM-tiitli suunas liikuvale Kalle Rovanperäle 32,5 sekundiga. Delfi kajastab võistlust otseblogis.