Reedest sündmustest saab pikemalt lugeda siit. Laupäeva sündmustest saab pikemalt lugeda blogi alt.

Kalle Rovanperä võitis nii ralli kui ka punktikatse, kogudes kokku maksimaalsed 30 silma. Üldarvestuses on tal koos 237 punkti, lähim jälitaja Tänak kaotab talle 64 silmaga. Seda vahet pole kahe viimase MM-ralliga enam võimalik tagasi teha. Rovanperä tuli pika puuga autoralli ajaloo noorimaks maailmameistriks. Ta võttis rekordi üle Colin McRaelt, kes 1995. aastal võitis MM-tiitli 27 aasta ja 109 päeva vanusena.

SS14-SS17:

Pühapäeva alustas 14. kiiruskatsel katsevõiduga Rovanperä. Tänak näitas kolmandat aega (+1,4). 15. kiiruskatselt võttis katsevõidu Tänak, kes edestas Rovanperä 1,7 ja Ogier'd 4,1 sekundiga. Ralli eelviimasel kiiruskatsel oli kiireim Ogier, kes edestas Rovanperä 0,8 ja Tänakut 2,6 sekundiga.

Punktikatselt vajas Rovaperä vähemalt kaht punkti, et MM-tiitel kindlustada. Soomlane ei jätnud aga midagi juhuse hooleks ning võitis punktikatse 0,6 sekundiga Tänaku ees. Punktikatselt teenisid punktilisa veel Ogier (+3,4), Oliver Solberg (+3,6) ja Thierry Neuville (+3,9).

Uus-Meremaa ralli lõppseis:

Kui blogi kohe ei avane, siis oota või uuenda lehte.

SS8-SS13:

SS8-l lõikas vihmast kasu esimesena startinud Craig Breen (M-Sport), kes noppis katsevõidu. Iirlane suures mängus aga pole, sest sõitis esimesel päeval SS5-l kraavi ning katkestas päeva. Tänak näitas kolmandat aega ja vähendas toonase liidri Evansiga vahet, kuid kurtis, et ei tunne end Hyundai masinas üldse mugavalt.

SS9-l langes Evans konkurentsist, kaotades ühel hetkel auto üle kontrolli ning sõitis vastu küngast. Evans tuli küll finišisse, kuid nii masina esi- kui tagaosa said kõvasti kannatada. Ta kaotas Rovanperäle 30,4 sekundit. Rovanperä tõusis katsega liidriks, Tänak jätkas teisel kohal. Tänak kurtis SS9 järel, et tema Hyundail pole üldse kiirust.

Ralli 10. kiiruskatse peatati Gus Greensmithi (M-Sport) karmi avarii tõttu. Nii tema kui kaardilugeja Jonas Anderssoniga on kõik korras, aga auto lendas üle katuse ning SS10-l lehvitati punast lippu. Kümmekond minutit hiljem tuli teade, et katse tühistatakse lõplikult. Hiljem startima pidanud sõitjatele määrati nominaalaeg. M-Sport teatas hiljem, et Greensmith pühapäeval enam ei stardi.

Hoolduspausi järel selgus, et Evans pidi samuti päeva katkestama, sest autot ei saadud õigeks ajaks korda. Lisaks määrati kümnesekundilised ajatrahvid Hyundai kolmikule ehk Tänakule, Thierry Neuville'ile ja Oliver Solbergile. Nimelt leidsid kohtunikud, et kõigi kolme Hyundai masina hübriidajamid andsid reedesel SS7-l lubatust rohkem võimsust. Tänak langes seetõttu Ogier' selja taha kolmandaks. Loe pikemalt siit.

11. kiiruskatsel võttis kindla katsevõidu Rovanperä, kes kindlustas liidrikohta. Tänak kaotas Rovanperäle katsel koguni 17,9 sekundit. 12. kiiruskatsel võttis Rovanperä veel ühe katsevõidu, kasvatades jälitajate ees edu. Ogier sai katsele hilinemise eest 10-sekundilise ajakaristuse. Tänak sõitis katsel kolmanda aja, ta kaotas soomlasele juurde 7,8 sekundit (kokku 40,3 sek). 12. kiiruskatsel langes viiendalt kohalt konkurentsist Takamoto Katsuta (Toyota), kes sõitis teelt välja võpsikusse ning katkestas.

Päeva lõpetanud 13. kiiruskatse võitis Breen. Tänak oli kuues (+9,0). Kokkuvõttes kaotab eestlane Rovanperäle 46,4 ja Ogier'le 17,4 sekundit.