„Muidugi oli väga eriline tunne Kaiaga väljakut jagada. Nagu ma ütlesin juba varem, ma ei arva, et see defineerib, kes on parem või halvem. Ma tean, et Eesti press ihub sellele hammast. Mul oli nii tore temaga seda kogemust jagada. Täismaja publik tuli meile mõlemale kaasa elama. See toetus on olnud kogu nädal suurepärane, tänan teid kõiki selle eest!“ rääkis Kontaveit väljakul antud intervjuus 2800 pealtvaatajale.

Kontaveit meenutas viis aastat tagasi peetud sõumängu Saku suurhallis Kanepiga järgmiselt: „Tegelikult enne seda matši olin tulnud puhkuselt. Jooksin igale pallile järgi nagu jõudsin. Ma ei olnud kõige paremas vormis. Võitlesin küll täie jõuga, aga tookord oli Kaia parem. Kindlasti ma ei mõelnud selle mängu peale täna.“

„Pidin väga hästi tõrjuma, et Kaia servi murda. Pidin täna oma parimat tennist mängima, et see mäng enda kasuks pöörata,“ ütles Kontaveit tänase matši kohta. „Mul on nii hea meel, et me Kaiaga mõlemad jõudsime poolfinaali ning et üks eestlane finaalis on. See turniir on täielik edulugu, et me mõlemad nii kaugele jõudsime ja meid nii palju inimesi vaatama on tulnud. Mul on selle üle väga hea meel!“

„Muidugi ma ootan seda finaali väga. Finaalid on alati natuke erilised mängud. Mängida seda kodupubliku ees on kindlasti eriline tunne. Olen head tennist mänginud kogu nädala ja ootan seda finaali väga tugeva vastase vastu,“ lisas Kontaveit.

Kontaveit alustas matši kohe servimurdega ning läks teise murdega juba 5:2 juhtima. Kuigi Kanepi ühe murde järgmises geimis tagasi tegi, võitis Kontaveit seti siiski 6:4. Teise seti võiduks piisas Kontaveidile ühest murdest, mis tuli samuti kohe esimeses geimis.

Mõlemad naised lõid neli serviässa, Kanepi tegi neli topeltviga Kontaveidi kahe vastu. Kanepit vedas alt teise servi punktide realiseerimine (33%), mis Kontaveidil oli 59%. Esimene serv õnnestus Kontaveidil 66%-liselt, Kanepil 58%. Esimese servi punktide realiseerimine Kontaveidi poolt vaadatuna 69% - 79%.

Viiest murdepallist kasutas Kontaveit ära kolm. Kanepil tekkiski vaid kaks murdevõimalust, millest ta kasutas ära ühe. Kõikidest punktidest võitis Kontaveit 66, Kanepi 55.

Fotod:

Kohtumine täispikkuses:

Laupäevane ajakava:

Peaväljak (mängud algavad kell 13):

[7] B. Krejcikova (CZE) vs [2] B. Bencic (SUI) 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 6:2

[1] N. Melichar-Martinez (USA) / L. Siegemund (GER) vs [4] M. Kato (JPN) / X. Wang 6:3, 3:6, 10:1

Õhtune sessioon (kell 18.00):

[1] A. Kontaveit (EST) vs K. Kanepi (EST) 6:4, 6:4

[3] L. Kichenok (UKR) / N. Kichenok (UKR) vs [2] U. Eikeri (NOR) / T. Mihalikova (SVK)