Rovanperä hoiab neljandat kohta, ta kaotab liider Elfyn Evansile (Hyundai) seitsme sekundiga.

„Kalle osas oli meil kindlasti õnne. Vihm aitas Kallet ja tänu sellele ei kaotanud ta nii palju aega kui me kartsime. Ilma vihmata oleks vahe võinud olla 30 sekundit ja kui tingimused olnuks täiesti kuivad, siis koguni minut. Õnneks seda ei juhtunud,“ rääkis Latvala portaalile Rallit.fi.

Ka Rovanperä tunnistas, et sai sademetest abi.

„Õnneks hakkas päeva lõpus tõesti vihma tulema,“ sõnas ta. „Võtsime natuke aega tagasi. Ja kokkuvõttes pole kaotus suur, oleme mängus igati sees. Vahed on väikesed. Ott oli reedel tõesti kiire, kuigi tal oli teine stardipositsioon. Ta hakkab kindlasti laupäeval ründama ning sama teevad ka minu tiimikaaslased Elfyn Evans ja Sebastien Ogier.“

Laupäeval läbivad sõitjad umbes poole vähem kilomeetreid kui reedel. Lihtsamaks siiski ei lähe. Ilmateade lubab lausvihma ja tingimused peaks veelgi keerulisemad olema.

„Teed on prognoosi järgi väga märjad. Laupäevased katsed on pisut teist tüüpi, kõrguste vahed on suuremad. Lisaks pöörab tee kogu aeg, sirgeid lõike on vähe,“ analüüsis Latvala laupäevast võistluspäeva.

Uus-Meremaa ralli teine täispikk võistluspäev algab Eesti aja järgi reede õhtul kell 22.08. Viimane katse sõidetakse meie aja järgi laupäeva hommikul algusega kell 06.24.