Korraldajad leidsid, et esimesel kiiruskatsel, mis peeti neljapäeva hommikul, andis Hyundai i20 Rally1 hübriidajam autole lubatust rohkem võimsust. Eksimus oli väga väike - lubatud 240 kJ asemel tuli katse jooksul esimesel korral jõudu juurde 241,03 ja teisel 242,04 kJ.

Uus-Meremaa ralli liidriks tõusis Evans, kes edestab Tänakut 4,8 sekundiga. Kolmas on Sebastien Ogier (Toyota, +6,5) ja neljas Kalle Rovanperä (Toyota, +7,0).

Sama probleem esines ka Tänaku tiimikaaslasel Thierry Neuville'il. Belglane sai samuti viiesekundilise karistuse ja kaotab nüüd kuuendana Evansile 50,4 sekundit.

Reedene võistluspäev oli konkurentsitult ralli pikim, kui 276,44 võistluskilomeetrist sõideti ära koguni 157,98 kilomeetrit.

„Väga pikk päev oli. Hommik algas vara ja õhtu lõpeb hilja. Teeolud ei olnud meie jaoks väga halvad, kuid kohati olid olud keerulised. Pärastlõunal jäime ühel katsel korraliku vihma kätte, aga muidu läks hästi,“ vaatas Tänak pikale avapäevale tagasi. Karistus polnud selleks ajaks veel selgunud.

Tänane päev möödus vihma saatel, mis tuli kasuks teepuhastaja rollis olnud Rovanperäle ja Tänakule. „Meil väga vedas, et täna vihma sadas. Nägime, kuidas Sebastien Ogier ühel pikal katsel (SS5-l) meilt ligi 20 sekundit tagasi võttis. Kui oleks kuiv olnud, oleks iga kiiruskatse niimoodi läinud,“ rääkis katsetel teisena startinud Tänak.

Laupäeval ennustatakse Uus-Meremaal veel vihmasemat ilma kui täna. Stardijärjekord pööratakse aga ümber ehk Tänak stardib WRC meestest viimasena. „Vaatame, kuidas minema hakkab. Homme tõotab päris kohutav ilm tulla. Praegu ei tähenda need paarisekundilised vahed mitte midagi,“ lisas Tänak.

„Teed on väga nauditavad, aga raske on rütmi leida. Hea sõidutunnetuse saamiseks on siin vaja enesekindlus üles leida,“ kirjeldas eestlane Uus-Meremaa katseid.

Teine täispikk võistluspäev algab Eesti aja järgi reede õhtul kell 22.08. Viimane katse sõidetakse meie aja järgi laupäeva hommikul algusega kell 06.24.