Päeva viimases kohtumises selgitasid edasipääseja Kaia Kanepi ja Karolína Muchová (WTA 224.). Kuigi tšehhitaril on viimasel ajal vigastustega hädas olnud, oli ta alles eelmisel hooajal maailma edetabelis 19. positsioonil ning jõudis Austraalia lahtistel nelja parema hulka ja Wimbledonis veerandfinaali.

Kanepi alustas veerandfinaali suurepäraselt ning juhtis kahe murde järel juba 5:1. Lõpuks kuulus 31 minutit kestnud avasett talle kindlalt 6:2.

Teist setti asus eestlanna 2:0 juhtima, ent neljandas geimis suutis Muchova vastu murda. Teist korda võitis tšehhitar Kanepi pallingu kaheksandas geimis ja viis 6:3 võiduga mängu otsustavasse setti.

Kolmandas setis ei suutnud kumbki mängija vastase pallingugeimi võita, kusjuures Muchova ei saanud ühtegi murdevõimalust ja Kanepi kolm. Kiiret lõppmängu valitses algusest peale Kanepi ning ta võitis selle kolmandalt matšpallilt 8:6. Eestlanna pääses poolfinaali tulemusega 6:2, 3:6, 7:6 (6).

Homses poolfinaalis kohtub Kanepi maailma neljanda reketi Anett Kontaveitiga. See mäng algab kell 18.

„Olen väga õnnelik, et võitsin ja olen õnnelik, et Anett võitis. Meie omavaheline mäng on suur asi Eesti tennise jaoks,“ sõnas Kanepi mängujärgses intervjuus.

„Ilmselt pidi see meie mäng toimuma just Tallinnas,“ lisas Kanepi, kes lõi täna neli ässa ja realiseeris üheksast murdepallist kolm.

Vaata fotosid:

Anett Kontaveit (WTA 4.) oli täna vastamisi turniiri kvalifikatsioonist alustanud belglanna Ysaline Bonaventure’iga (WTA 138.). Nende ainus varasem kohtumine leidis aset kaheksa aastat tagasi, kui Kontaveit alistas Tallinnas toimunud ITF-i turniiril belglanna 6:0, 6:0.

Kontaveit alustas kindlalt ja võitis avaseti 29 minutiga 6:3. Ta ei andnud belglannale ühtegi murdevõimalust ning tegi seti ainsa murde teises geimis. Teist setti alustas Kontaveit kohe murdega, kuid kaotas siis kahel korral oma pallingugeimi ja jäi 2:5 taha. Lõpuks kuulus teine sett belglannale 6:3 ja mäng läks otsustavasse setti.

Kolmandas setis tegi esimese murde taas Kontaveit ja juhtis seejärel 4:1. Seitsmendas geimis oli Bonaventure’il kasutada kaks murdepalli, ent Kontaveit suutis need päästa ja pallingut hoida. Eduseisu 5:2 Kontaveit enam käest ei andnud ja võitis lõpuks ligi kaks tundi kestnud raske mängu 6:3, 3:6, 6:3. Kontaveit lõi viis ässa, tegi neli topeltviga ja realiseeris viiest murdepallist kolm. Kaks ässa löönud ja üheksa topeltveaga patustanud belglannal oli murdevõimalusi kaheksa, millest ta suutis ära kasutada kaks.

„Ma suutsin lõpuks ikkagi mängu enda poole pöörata ja vastane mängis täna väga head tennist. Võitlesin väga hästi ja oli mitmeid raskeid olukordi, millest ma hästi välja tulin,“ ütles Kontaveit.

Tänased veerandfinaalid algasid Donna Vekići (WTA 85.) ja Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencici (WTA 14.) mõõduvõtuga. Bencic jäi kindlalt peale ja 6:4, 6:1 võit viis ta poolfinaali.

Teises veerandfinaalis tulid väljakule Barbora Krejčíková (WTA 27.) ja Beatriz Haddad Maia (WTA 15.). Esimese seti võitis 6:3 Krejčíková ja teise skooriga 6:4.

Vaata tipphetki:


Vaata fotosid: