Lühikese avakatse võitis Ott Tänak (Hyundai). Parima Toyota sõitjana oli Takamoto Katsuta neljas. Elfyn Evans sai viienda, Kalle Rovanperä kuuenda ja Sebastien Ogier kaheksanda koha, kuid vahed on mõistagi väikesed.

„Siin Uus-Meremaal on tõesti tore tagasi olla. See on ilus maa, inimesed on väga toredad ja kiiruskatsed on suurepärased. Meie sõitjad olid pärast avakatset õnnelikud ja tundsid end autos hästi. Nähtu põhjal olen kindel, et oleme õigel tasemel, et sel nädalavahetusel võidu eest võidelda. Esimene etapp asfaldil oli üsna keeruline, kuid meie poisid läbisid selle kõik hästi ja nüüd oleme valmis, et homme positiivselt suurele päevale vastu minna,“ kommenteeris Latvala Toyota pressiteate vahendusel.

MM-sarja juhtiv Rovanperä, kelle edu Tänaku ees on 53 punkti, sõnas omalt poolt: „Uus-Meremaal on tõesti ilusad teed. Radadel on palju lahtist kruusa, mis teeb meie jaoks tee avamise keeruliseks, kuid loodan, et saame kiiruskatseid nautida. Avakatsel ei näidanud ma parimat sõitu, kuid oli tore näha nii palju inimesi raja ääres. Homme tuleb kindlasti suurim katsumus, sest me peame teed puhastades sõitma poole sellest rallist. See ei ole ideaalne olukord, kuid püüame sellest maksimumi võtta.“

Avakatse tulemused:

1 Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1) 1.45,8
2 Craig Breen (Ford Puma Rally1) +0,9
3 Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) +1,6
4 Takamoto Katsuta (Toyota GR YARIS Rally1) +2,0
5 Elfyn Evans (Toyota GR YARIS Rally1) +2,2
6 Kalle Rovanperä (Toyota GR YARIS Rally1) +2,6
7 Gus Greensmith (Ford Puma Rally1) +2,9
8 Sebastien Ogier (Toyota GR YARIS Rally1) +4,5
9 Oliver Solberg (Hyundai i20 N Rally1) +4,5
10 Hayden Paddon (Hyundai i20 N Rally2) +6,6