Sel nädalal peetakse Zürichis üle 60 kohtumise ja seminari, mis käsitlevad nii murdmaasuusatamist kui ka muid suusaspordialasid. Koosolekute teemad puudutavad näiteks suusaliidu reegleid ja eeloleva talve võistluskalendrit.

„See tuli meile üllatusena, et nad (venelased – toim) siin on,“ ütles Norra suusaliidu president Tove Dyrhaug Norra väljaandele VG.

Norra suusaliit otsustas, et nemad nendel konverentsigrupi koosolekutel ei osale, kuhu kuuluvad Venemaa või Valgevene esindajad.

Norra saatis suurele üritusele 30 esindajat, kuid nüüd sõidavad osad delegatsiooni liikmed kodumaale tagasi.

„Otsustasime mitte osaleda, et hoida selget vahet Venemaast ja Valgevenest,“ ütles Norra murdmaakoondise mänedžer Espen Bjervig VG-le.

Norra väljaande andmetel viibib Zürichis umbes 10–15 Venemaa esindajat. Nende vägesid juhib Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe.

Rahvusvahelise suusaliidu kommunikatsiooniosakond kirjutas VG-le, et FISi praegused piirangud ei kehti Valgevene ja Venemaa ametnikele ning seetõttu nad lubatigi üritusele. Keeld on määratud ainult sportlastele, kes ei või rahvusvahelistel võistlustel osaleda.

Jaga
Kommentaarid