Bencic jäi kolmandas setis servimurdega 2 : 3 taha, kuid viigistas kohe inglanna pallingut murdes 3 : 3. Otsustava murde tegi šveitslanna seti kaheksandas geimis. Matšivõidule servides realiseeris Bencic teise matšpalli.

„Oli keeruline mäng. Mul oli mingil hetkel raskusi oma serviga. Vastane pani mind hästi surve alla ja mängis väga agressiivselt,“ kommenteeris Bencic.

„Siseväljakul on raske üheaegselt palli väljakus hoida ja agressiivsust säilitada. See oli mulle raske väljakutse, kuid kergemaks kindlasti ei lähe.“

Bencic tõdes, et juunioride east tuttava Boulteri agressiivne stiil oli talle ette teada ning sellele rajas ta ka oma taktika. „Alati tuleb mõned võtmeasjad enne matši paika panna, mida sa endale rasketel hetkedel sisendad. Tunnen Katiet juba pikalt. Ta on saanud varasemalt väga häid võite ja oskab mängida küll,“ lisas Bencic.

Boulteri südi vastupanu ei saanud tema edetabelikohast hoolimata (karjääri parim 82.) kellelegi üllatusena tulla, sest tänavu on ta alistanud selliseid vastaseid nagu Alison Riske, Caroline Garcia ja Karolina Pliškova – viimane juhtus Eastbourne'i murul, tšehhitari skalp (toona maailma 7.) oli talle esikümne mängijatest esimene.

Sellele järgnenud Wimbledoni turniiril saatis Boulter Pliškova uuesti pakkima, pääsedes karjääris esimest korda suure slämmi kolmandasse ringi.

Tallinna turniiril teisena asetatud Bencic veerandfinaali vastast ootama homsest kohtumisest hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 26.) ja eile Maileen Nuudi alistanud horvaatlanna Donna Vekici (WTA 85.) vahel.

Matši statistika

Piletid on saadaval Piletitaskus.