Marko Pesic alustab Saksamaa tippklubis 12. hooaega, kuid klubi viimased kuud on üsna keerulised. „Meie ettevalmistusperiood oli raske ja mitte ainult seepärast, et koosseisust oli neli mängijat korvpalli EM-il. Isaac Bonga pole veel saanud meeskonnaga trennigi teha ja tema liitumiskuupäev pole teada,“ selgitas 45-aastane klubijuht Basketnewsi vahendusel probleeme.

Kuigi eelarve poolest ei kuulu Bayern Euroliiga ülemisse poolde, siis viimase kahel hooajal on Lõuna-Saksamaa sats jõudnud sarjas kaheksa parima sekka.

Kui teised klubid võidurelvastuvad, siis Bayern üritas säilitada põhituumikut. „Kuna me pole saanud täiskoosseisus treenida, siis vajame sisseelamiseks veel aega. Seetõttu oli eelmisest hooajast kümne mängija säilitamine väga oluline,“ viitas Pesic tuumikule, mille moodustavad Corey Walden, Nick Weiler-Babb, Zan Mark Sisko, Ognjen Jaramaz, Andreas Obst, Vladimir Lucic, Paul Zipser, Augustine Rubit ja Othello Hunter. „See oli suve peamine eesmärk. Nad on head mängijad ja sobituvad meile, aga samas teadsime, et hooaja eel on pikalt EM, kus on väga palju meie mängijaid.“

Meeskonna olulisim liituja on NBA-s ebaõnnestunult läbilööki üritanud 22-aastane tagamängija Isaac Bonga, lisaks toodi tiimi esmakordselt Euroopa publiku ette astuvad Cassius Winstoni ja Freddie Gillespie. Kuid Pesici sõnul on teised Euroliiga klubid toonud veel vägevamaid täiendusi.

„Sama lugu igal aastal – kõik klubid hangivad järjest suurepäraseid mängijaid. Mõne üksiku erandiga on näod tuttavad. Üldiselt kulutatakse meeletuid summasid ja jääb tunne, nagu meil polekski sõda ega pandeemiat. Aga sinna ei saa midagi parata,“ lausus Pesic, kes siiski püssi põõsasse ei viska. „Oleme jõudnud kahel aastal järjest kaheksa parima sekka ja see poleks katastroof, kui jääme ühel korral välja. Kuid meie selge siht on uuesti play-off’i koha eest võidelda.“

Tänavune Euroliiga hooaega algab kuuendal oktoobril.