Mangia juhendab Malta koondist alates 2019. aastast, tänavu kaotasid nad rahvuste liigas kaks korda Eestile. Kui möödunud reedel oli juhendaja veel Lillekülas meeskonna pingil, siis eilses matšis Iisraeliga asendas teda senine abitreener Davide Mazzotta. Malta jalgpalliliidu enda teade oli üsna lakooniline.

„Devis Mangia vabastati ajutiselt rahvusmeeskondade peatreeneri ametikohustustest, sest tuli teateid alaliidu sise-eeskirjade rikkumisest. Liit ei kommenteeri asja enne, kui oleme arutanud läbi järgmised sammud,“ seisis avalduses. „Mangia on andnud oma täieliku nõusoleku asjaolude väljaselgitamiseks. Matšis Iisraeliga juhendab meeskonda senine abitreener Davide Mazzotta.“

Malta portaali Lovin Malta sõnul on asi selles, et peatreener ajas korduvalt ligi ühele rahvusmeeskonna mängijale. Väidetavalt uurivad asja ka ametivõimud.

48-aastane taktik on varem töötanud Rumeenia klubis Universitatea Craiova, Itaalia satsides Ascoli, Baris, Spezia ja Palermo, samuti oli ta ühe hooaja Itaalia U21 koondise pingil. Malta meedia väitel on varemgi sahistatud, et Mangia teeb oma meessoost alluvatele sobimatuid lähenemiskaitseid.

2021. aastal kirjutas Rumeenia portaal Fanatik, et Mangia ajas ligi Universitatea Craiova jalgpallurile Răzvan Popalile. Asi päädis sellega, et 25 aasta pikkuse ootamise järel karika võitnud meeskond andis juhendajale kinga. Möödunud kümnendi keskel kaebasid aga Ascoli mängijad treeneri ebasobiva käitumise pärast.