Maineka portaali Inside the Games teatel levib uudis, et Davõdova lahkus pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin kuulutas riigis välja osalise mobilisatsiooni, et saata Ukraina sõtta 300 000 reservväelast. Venemaa spordiministeerium on ühtlasi tühistanud kõik Venemaa sportlaste plaanitavad välisreisid. Ka ei lasta praegu sportlasi välismaale treeninglaagritesse.

TASS-i väitel teatas Davõdova, kes on ühtlasi Venemaa olümpiakomitee peasekretär, Moskvas asuva sünkroonujumise baasi liikmetele, et ei kavatse Venemaale naasta. Venemaa sünkroonujumiskoondise peatreener Tatjana Pokrovskaja teatas samuti, et Davõdova on riigist lahkunud.

Pokrovskaja sõnul sai ta sellest teada esmaspäeval. „Minu jaoks on see üllatus. Ma ei saa rohkem midagi kommenteerida,“ sõnas ta RIA Novostile. Venemaa olümpiakomitee teatel pole Davõdova peasekretäri kohalt tagasi astunud.

39-aastane Davõdova tuli sportlasena kahekordseks olümpiavõitjaks nii Ateenas kui ka Pekingis. 2012. aastal Londonis võitis ta veel ühe olümpiakulla. Peale selle on ta tulnud 13-kordseks maailmameistriks.

Jaga
Kommentaarid