Osijekis sündinud 26-aastane Vekić pole sel aastal head hoogu näidanud. Põhjust tasub otsida 2021. aasta Australian Openi järel tehtud põlveoperatsioonist, millest taastumine on kulgenud väga vaevaliselt. Mullu septembris langes ta välja maailma esisajast, kust ta polnud välja pudenenud alates 2016. aastast.

Tänavust French Openit pidi Vekić alustama sootuks kvalifikatsioonist – ka seda polnud tal suurtel slämmidel juhtunud alates 2019. aasta US Openist.

Ainult ühel slämmiturniiril on Vekić tänavu avaringist kaugemale jõudnud - see juhtuski French Openil, kus ta alistas avaringis rootslanna Mirjam Björklundi ja kaotas teises ringis Amanda Anisimovale. Kõikide turniiride peale on ta nädalas kolm mängu pidanud vaid mais Pariisis WTA 125 turniiril (veerandfinaalis kaotas Kaia Kanepile) ja juunis Birminghami murul WTA 250 turniiril.

Tallinnasse tuli Vekić kolmemängulise kaotuseseeria pealt. Viimati osales ta septembri keskel WTA 250 turniiril Sloveenia kuurortlinnas Portorožis, kaotades seal prantslannale Diane Parryle 6 : 2, 4 : 6, 6 : 1.

„Tal saab keeruline olema,“ ennustas tennisetreener Redt Reimal Nuudile rasket mängu. „Samas võib ta pingevabalt mängida. Ta on saanud selle võimaluse vabapääsme näol ning on oma selle hooaja esitustega selle igati ära teeninud. Kui ta läheb pea püsti mängima, võtab sellest maksimumi ning naudib hetke ja kogu seda aurat, siis miks mitte ei võiks ta vastasele lahingu anda.“

„Ega ka Vekićil ei ole sellises olukorras lihtne mängida, kui kodupubliku ees mängival vastasel pole midagi kaotada. Pigem võib tasemevahe rolli mängida. Ei saa välistada, et mingis setis võib Maileen lahingu anda. Ta on võimeline väga hästi servima ning on oma mängus selge arenguhüppe teinud. Tal on arsenal olemas, millega vastasele haiget teha. Ei saa öelda, et tal mingit võimalust ei ole, aga selge see, et tegemist on erinevatel tasemetel mängijatega,“ lisas Reimal.

Pikema loo Maileen Nuudi viimase aja tegemistest ja turniirieelsetest mõtetest tegi Delfi 20. septembril. Loe seda siit!