Norralaste Dagbladet kirjutab, et 21-aastase Stepanova sõnul tuleks rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu saanud venelasi kohelda nagu Iisraeli sportlasi. Kuna Iisraeli ja Palestiina konflikt pole sportlaste võistlemist mõjutanud, ei tohiks seda mõjutada ka Ukraina sõda.

„Kui keegi tahab minu võistlust boikoteerida, olgu see tema isiklik otsus. Rahvusvaheline spordiüldsus ei aktsepteeri boikotte ja näiteks iisraellaste osalemine pole keelatud. Meid venelasi tuleks kohelda nagu iisraellasi, ei paremini ega halvemini,“ leiab Stepanova.

Stepanova sõnul näitab rahvusvahelises olümpiakomitees (ROK) ja suusaliidus (FIS) käiv elav arutelu, kas venelasi lähiajal uuesti võistlustele lubada, et inimesed hakkavad asjadest õigesti aru saama.

„Poliitilised erimeelsused ei tohi takistada sportlastel omavahel võistlemast. Mul on hea meel, et üha rohkem inimesi maailmas peab Venemaa sportlaste võistluskeeldu moraalselt vääraks ja silmakirjalikuks,“ lisas venelanna.

Möödunud talvel võitis Stepanova Pekingi olümpial teatesuusatamises kuldmedali. Venemaa tungis Ukrainasse vahetult pärast olümpiamänge.

Jaga
Kommentaarid