Foruse spordikeskuses alanud Tallinn Openi põhiturniiril astus Eesti tennisistidest esimesena võistlustulle Elena Malõgina (WTA 404.), kes kaotas Tokyo olümpiavõitjale šveitslannale Belinda Bencicile (WTA 14.) kindlalt 0 : 6, 2 : 6.

Malõginal oli avasetis kasutada kaks murdepalli ja teises üheksa, millest õnnestus realiseerida kaks. Bencic kasutas kogu mängu peale kümnest murdepallist ära seitse. Suurim erinevus oli esimese servi punktides, millest Bencic võitis 73% ja Malõgina üksnes 29%.

„Sain hea kogemuse ja arusaamise, milline on minu ja tippmängijate taseme vahe. Näha neid telekast ja nende vastu mängida on kaks eri asja. Suurim erinevus on muidugi kiiruses – nad teevad kõike palju kiiremini, eksivad vähem ja mängivad targalt. Väga targalt,“ märkis Malõgina ja lisas, et nautis siiski väljakul igat sekundit.

Malõgina osaleb ka paarismänguturniiril, kus tuleb koos paarilise Maileen Nuudiga väljakule kolmapäeval.

Bencic kommenteeris: „Olen väga rahul, et esimesest ringist võidukalt väljusin. Ei olnud lihtne mäng, vastane andis hea lahingu. Usun, et oli heal tasemel mäng ja loodan, et inimesed nautisid seda. Loodan, et teen homme hea paarismängu ja püsin turniiril veel kaua.“

Päeva kõige nimekamate mängijate duellis sai 2021. aasta French Openi võitja tšehhitar Barbora Krejčíková (WTA 27.) 6 : 1, 7 : 6 (3) võidu Austraaliat esindava Ajla Tomljanovići (WTA 34.) üle. Järgmises ringis kohtub Krejčíková ukrainlanna Marta Kostjukiga (WTA 56.), kes võitis raske matši ameeriklanna Bernarda Pera (WTA 45.) vastu 6 : 4, 4 : 6, 6 : 3.

„Jäin 6 : 4, 3 : 0 seisul natuke passiivseks. Mõtlesin, kuidas matši lõpetada. Tema leidis oma rütmi ja mängis mõne väga hea pallivahetuse ning sai enesekindluse tagasi. Kui ta mängib kartmatult, ei ole temaga üldse nii lihtne. Ausalt öeldes polnud ma kuni viimase punktini matšivõidus kindel,“ rääkis väsinud, kuid õnnelik Kostjuk pressikonverentsil.

Kostjuk kiitis väljakut

Teist korda Tallinnas, kuid esimest korda Tondil mängiv Kostjuk kiitis turniiri korraldust ja mängimistingimusi. „Mulle meeldib, et need väljakud ei ole nagu tavalistel siseturniiridel. Harilikult on väljak palju aeglasem kui see siin. Eriti rahul olen ma sellega, et need on statsionaarsed, mitte kuhugi staadionile ehitatud väljakud. Valgustus on ka väga hea, mis on samuti siseväljakute puhul haruldus,“ sõnas Kostjuk, kes 2020. aastal mängis Lasnamäel Tallinki keskuses Fed Cupil.

Täna jätkatakse Tallinn Openil mängudega kell 11. Kell 18 kohtub Maileen Nuudi (WTA 640.) tugeva horvaatlanna Donna Vekićiga (WTA 85.), seejärel võtab Anett Kontaveit (WTA 4.) vastu hiinlanna Xiyu Wangi (WTA 58.). Kaia Kanepi alustab turniiri kolmapäeval Läti esireketi Jeļena Ostapenko vastu.

Delfi TV kannab Tallinn Openil üle kõiki peaväljaku matše. Ülekandeid näevad vaid Delfi Kogupaketi tellijad. Eestlannade mängude eel ja järel läheb eetrisse ka Delfi tennisestuudio.