Meedias seni levivate teadete kohaselt soovis van der Poel laupäeva õhtul hotellis varakult magama minna, et pühapäevaseks grupisõidu võistluseks välja puhata. The Guardiani teatel rikkusid tema öörahu kaks teismeealist tüdrukut, kes Sydneys asuvas Brighton-Le-Sandsi hotellis korduvalt van der Poeli uksele koputasid.

New South Walesi politsei esindaja rääkis Guardanile, et 27-aastane mees sattus laupäeva hilisõhtul kõnealuses hotellis sõnasõtta kahe teismelise tüdrukuga. „Väidetavalt ühel hetkel mees lükkas kaht teismelist, kellest üks kukkus pikali ning teine kukkus vastu seina, marrastades veidi küünarnukki,“ selgitas politsei kõneisik meediale. „Hotelli töötajaid teavitati vahejuhtumust ning kohale kutsuti politsei, kes seejärel mehe vahistas.“

Hiljem selgus, et tegu on 27-aastase van der Poeliga, kes viidi Kogarahi politseijaoskonda. Talle esitati süüdistus kahes kallaletungi juhtumis. Seejärel pääses rattur kautsjoni vastu vabadusse, kuid peab teisipäeval ilmuma Sutherlandi kohtu ette.

„Läksin varakult voodisse, aga mitu last pidasid koridoris vajalikuks korduvalt minu uksele koputada,“ sõnas van der Poel belglaste Sporzale. „Pärast mitut korda sai mul kõrini. Ma ei palunud just kõige viisakamalt neil lõpetada. Siis kutsuti kohale politsei ning mind võeti kinni.“

Van der Poeli sõnul pääses ta hotelli tagasi öösel kella 4 paiku. „See on kohutav, aga ma ei saa juhtunut muuta,“ lisas ta.

Van der Poel otsustas kohaliku aja järgi kell 10.15 alanud MM-i grupisõidul siiski startida, kuid katkestas võistluse 30 km järel. Hollandlast peeti sõidu eel üheks favoriidiks võidule.

Grupisõidu maailmameistriks krooniti belglane Remco Evenepoel, kes hiljuti triumfeeris ka kuulsal Vuelta suurtuuril. Evenepoel võitis 266,9 km pikkuse distantsi koguni kahe minuti ja 21-sekundilise eduga prantslase Christophe Laporte'i ees. Pronksi sai australalane Micahel Matthews, kes sai kirja Laporte'ga sama aja.