Quadide rahvuskoondis pääses üheksanda tulemusega finaali

Kevin Saar (Yamaha) sai quadide kvalifikatsiooni esimese grupi sõidus stardis hästi esimeste seas minema. Viiendast ringist hakkas viiekordsel Euroopa meistril aga probleem esipiduritega, piduripump vajus aeg-ajalt alla ning seda pidi hüpetel käega üles tagasi lükkama. Saar oli kogu sõidu esimeste seas ja lõpetas kolmandana.

Teises kvalifikatsioonigrupis oli eestlastest rajal Priit Järvloo (Kawasaki). Ta sai stardist kuuendana minema, aga sõidu keskel pidi mõned kohad loovutama ja lõpetas oma sõidu 13ndana. Vahetult enne Rahvuste krossi valminud quad vajab harjumist ja õhtul tehakse masinal veel mõned seadistused.

Kolmandas grupis oli koondise noorim liige, esimest korda Rahvuste krossil osalev Mihkel Salujõe (Honda). Loosi tõttu sai ta stardikoha teise ritta ning sealt väga head starti välja võluda oli keeruline. Salujõe alustaski oma kvalifikatsiooni viimaste seas. Ta hoidis aga terve sõidu stabiilselt head hoogu ning lõpetas 13ndana.

Eesti sõitis end kindlalt homsesse finaali, saades kvalifikatsioonist kokku üheksanda koha. Kvalifikatsiooni võitis USA meeskond.

Külgvankrite rahvuskoondis sai kolmanda kvalifikatsioonitulemusega finaali

Külgvankrite rahvuskoondis koosseisus Kert Varik/Lari Kunnas, Gert Gordejev/Kaspars Stupelis ja Tanel Reesna/Sten Niitsoo sai täna Tšehhis Kramolinis toimunud Rahvuste krossi kvalifikatsioonist kolmanda tulemusega kindlalt homsesse finaali.

Täna läksid külgvankritest esimesena rajale Tanel Reesna/Sten Niitsoo, kes hoidsid terve sõidu vältel kaheksandat kohta, kuid pidid viimasel ringil tehniliste probleemide tõttu kahjuks katkestama. Mootor kuumenes üle ja masin jäi seisma, kuid kuna see juhtus viimasel ringil, saadi siiski kirja 13s koht oma sõidust.

B-grupis sõitsid meie meestest Gert Gordejev/Kaspars Stupelis, kellel läks stardikurvis küll konkurentidega heideldes kitsaks, kuid minema saadi siiski kolmandatena, langeti vahepeal neljandaks, kuid suudeti siiski taas kolmandaks tõusta ja sellel kohal ka lõpetada. „Enda sõit läks enam-vähem,“ kommenteeris Gordejev, kes märkis, et väga mugavalt ta ennast sellel rajal ei tunne. „Siin on üks päris karm mäest allatulek hüpetega, kus ma olen võib-olla liiga tagasihoidlik.“

Kert Varik/Lari Kunnas osalesid viimases, C-grupi kvalifikatsioonis, nad olid stardis kolmandad ja tõusid teiseks ning sellel kohal oma sõidu kindlalt ka lõpetasid.

Kuigi ilm on Kramolinis märksa päikesepaistelisem, kui möödunud nädalavahetusel Rudersbergis, kus Varik MM-ilt hõbeda ja Gordejev kaheksanda koha koju tõid, oli rada siiski üsna vesine ja tänase päeva õhtul on võistluspaigas ka vaikselt sadama hakanud.

Eestlastele kvalifikatsioonist kokkuvõttes kolmas koht Hollandi ja Suurbritannia järel, kusjuures inglastega olid meie punktid võrdsed.

Täpsemat infot finaalide kohta ja otseülekannet on võimalik vaadata SIIT.