Kuuendalt rajalt startinud Eesti neljapaat oli tuhande meetri vaheajas finaali viimasel ehk kuuendal kohal, kuid tugeva lõpu toel õnnestus neil Rumeenia nelikut (+6,00) siiski edestada.

Poola järel ületas finišijoone teisena Suurbritannia (+0,89) ning kolmas oli Itaalia (+2,06). Esimesena pidi medalist suu puhtaks pühkima Holland (+3,06).

Augustis peetud Euroopa meistrivõistlustel saavutas Eesti neljapaat A-finaalis samuti viienda koha.

Enne võistlust:

Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) said neljapäevases poolfinaalis Itaalia ja Suurbritannia järel kolmanda koha. Lisaks neile kolmele tiimile on finaalis Poola, Rumeenia ja Holland.

„Vägev, ent väga raske sõit,“ kommenteeris vahetult peale poolfinaali hoolealuste etteastet koondise peatreener Veikko Sinisalo, märkides, et tiim pani välja kõik, mis oli nende võimuses. „Nägin meeskonda suure algustähega,“ ütles juhendaja.

43-aastane Endrekson ütles poolfinaali järel Delfile, et finaali eel on kõige tähtsam korralik taastumine. „Nii vaimselt kui füüsiliselt tuleb taastuda, muud teha ei olegi. Vaim peab ka värske olema. Selles osas õnneks tundub, et meeskonnal psühholoogilise poolega probleeme ei ole. Pole liigset värinat ja keegi ei närveeri üle. See on hea,“ märkis Endrekson.

„Eks finaalis tahavad kõik võita, see on selge. Kindlasti minnakse seal ka riskima. Keegi võib distantsi esimesel poolel natuke üle pakkuda, psühholoogiline mäng läheb kohe lahti. Meie läheme kindlasti endast parimat andma,“ lisas Endrekson.