Õnnetus juhtus kolmapäeval Itaalias Elba saarel, kui Siviero sõitis motorolleriga ning põrkas ristmikul kokku vastassuunavööndisse kaldunud autoga.

Siviero paiskus avarii järel rollerist ligi kümne meetri kaugusele ja kukkus asfaldile. Itaallane viidi peaaegu koheselt kiirabiga Portoferraio haiglasse, kust ta transporditi helikopteriga edasi Pisasse Cisanello haiglasse. Seal tehti kriitilises seisus olnud Sivierole kuus tundi kestnud operatsioon.

Itaalia meedia teatel operatsioon õnnestus. Kuna teda ei viidud lõikuse järel intensiivravi palatisse, ei tohiks mehe elu enam ohus olla.

Itaalia rallikuulsus Biasion reisis pärast õnnetusest kuulmist kohe Pisasse ning sai hiljem on pikaaegse sõbraga ka paar minutit juttu ajada. „Tizianole tehti delikaatne selgroolülide operatsioon, mis kestis üle kuue tunni. Me ei tea veel, millised on selle tagajärjed, kui suur on kahju, kas pikaajaline või mitte. Arstid ütlevad, et taastumine võtab aega. Muud tema seisundi kohta ringlevad uudised (elu on ohus - toim.) ei vasta tõele,“ ütles Biasion, vahendab ilgiornaledivicenza.it.

Tema sõnul oli Sivierol väga hea meel teda näha. „Ta oli narkoosist endiselt tuim. Ta ütles vaid, et loodame head. Tal oli väga hea meel, et ma kohal olin, me mõistame teineteist ka sõnadeta,“ lisas Biasion.

Siviero osales autoralli MM-sarjas aastatel 1980–2001 ning sõitis kuni 1994. aastani koos Biasioniga. 1988. ja 1989. aastal tulid nad maailmameistriks. Üldse võitis duo 16 MM-rallit ja teenis 39 poodiumikohta.

Elba saarel, kus õnnetus juhtus, on Siviero koos oma naise ja kolme lapsega elanud üle kolmekümne aasta.

Jaga
Kommentaarid