Kui Ukraina väed hiljuti Izjumi linna tagasi vallutasid, kaevati piirkonnast leitud matmispaigast välja 450 inimese surnukehad. Ukraina võimude teatel oli paljudel laipadel piinamise jälgi. Izjum oli venelaste valduses olnud aprilli algusest saadik.

Nüüd on selgunud, et Ukraina poksitšempioni Serhii Sova lesk tuvastas oma mehe surnukeha tätoveeringute ja käepaelte järgi. Mees oli kadunuks jäänud 19. aprillil.

Sova kaitses oma riiki Venemaa sissetungi eest sõja esimestest päevadest peale. Ka endise poksija surnukehal olid piinamise jäljed.

Sova abikaasa Oksana meenutas Ukraina meediale oma viimast vestlust mehega. „Rääkisin temaga sõja puhkemise järel iga päev, kui tal selleks võimalus avanes. Meil ​​oli viimane vestlus 19. aprillil ja ma ei unusta seda kunagi. Nad oli viimasel ajal osalenud väga intensiivses sõjategevuses. Paar päeva olid nad vaenlase õhuvägede ja suurtükiväe karmi rünnaku all. Kahjuks olid jõud ebavõrdsed, meie poistel puudus korralik toetus. Serhii ütles mulle, et ei tea, kuidas see lõppeb, aga ta kinnitas, et poisid ei tagane ega anna neile meetritki meie maast. Nii see juhtuski,“ rääkis Oksana Sova.

Juuniorina Ukraina poksimeistriks tulnud Sova võitles Venemaa agressiooni vastu ka 2014. aastal.

Jaga
Kommentaarid