FIS-i peasekretär Michel Vion ütles, et Venemaa ja Valgevene sportlaste ees Ukraina sõja tõttu sulgunud uks hakkab tasapisi avanema.

„Paistab, et see aeg tuleb aina lähemale ja lähemale. Ma ei tea, kas nende riikide sportlased on MK-sarjade alguseks kohal. Kindlasti mitte esimeseks mäesuusatamise MK-etapiks (22. oktoober). Aga võib-olla on detsembriks lahendus leitud. Ja võib-olla Planicas peetavaks MM-iks. See oleks hea võimalus,“ rääkis Vion.

„Kui nad nii arvavad, siis osaleme hea meelega MK-sarjas ja MMil, mis sel hooajal peetakse,“ kommenteeris Välbe FISi juhi sõnavõttu, vahendab Championat.com.

„Oleme ühenduses FISi esindajatega, kohtume FISi presidendi ja peasekretäriga. Parim viis suhtlemiseks on näost näkku. Samas kuuleme FIS-ilt alati, et kõik sõltub ROK-i (rahvusvaheline olümpiakomitee) otsusest. Nad tegutsevad vastavalt ülalt tulnud juhistele.“

Välbe andis selgelt mõista, et neutraalse lipu all võivad nad võistelda, kuid Ukraina sõda ei hakka keegi hukka mõistma.

„Mis puutub neutraalsesse staatusesse, siis oleme sellega nõus, kui see on nii, nagu eelmisel MM-il, kus olime Venemaa suusaliidu või FISi lipu all. Kuid kui me peame allkirjastama mingi [sõjavastase] deklaratsiooni, mida mõned teised alaliidud propageerivad, ja kus sportlased peavad tegelikult oma riigist lahti ütlema, siis seda küsimust ei hakka me isegi arutama,“ teatas Välbe.

Jaga
Kommentaarid