Uudis Heurteli suusõnalisest lepingust Zenitiga tuli juba juuli lõpus, aga ametlikult midagi välja ei kuulutatud. Põhjuseks oli Prantsusmaa korvpalliliidu tingimus, mille järgi ei saa Venemaal leiba teenivad pallurid koondises mängida.

33-aastane Heurtel jäigi EM-finaalturniiri ajaks kirjade järgi vabaagendiks. Kolmapäeval kuulutas Zenit, et leping on siiski sõlmitud. Kokkulepe sõlmiti kuni 2023. aasta kevadeni, poolte nõusolekul on kontrahti võimalik pikendada 2024. aastani.

„Prantsusmaa korvpalliliit sai Twitteri kaudu teada, et Thomas Heurtel sõlmis Zenitiga lepingu. Kuigi alaliitu informeeriti, et Heurtelil on Venemaa klubidega kontakte, et öeldud meile kordagi, et leping on sõlmitud või et taoline protsess käib. Mängija oli juuli lõpus alla kirjutanud paberile, et ta ei kavatse Venemaa või Valgevene klubiga liituda,“ seisis alaliidu pressiteates.

Prantsusmaa korvpalliliit lisas: „Kui Heurtel mängib Zeniti eest, on tegu alaliidu ja mängija vahelise kokkuleppe rikkumisega. Ta ei täida enam järgnevatele koondiseakendele ja 2024. aasta Pariisi olümpiamängudele kvalifitseerumise nõudeid.“

Tänavu jäid Prantsusmaa koondisest välja Moskva CSKA-ga liitunud Livio Jean-Charles ja Kaasani Unicsiga lepingu sõlminud Louis Laberyie.

Ükski Venemaa klubi ei saa algaval hooajal Ukraina sõja tõttu eurosarjades osaleda. Nii piirdub Heurtel Zenitis ainult VTB ühisliiga mängudega. EM-il hõbeda võitnud Prantsusmaa koondises oli Heurtel selge põhimees. Ta viskas keskmiselt 10,4 punkti ja andis 7,1 korvisöötu.

Jaga
Kommentaarid