Viimased kümme minutit möödusid punkt-punkti heitluses. Viimasele minutile mindi vastu 78:78 viigiseisul. 40 sekundit enne lõppu viis Benedikt Guttl kahe punktiga austerlased ette. Järgmisel rünnakul viigistas Troy Barnies seisu, lõpuni jäi veel 22 sekundit.

Viimane rünnak jäi Austria klubile. Swansi rünnak aga ebaõnnestus ning Sverre Aav sai korvi alt palli kätte. Austria klubi pallur Urald King võttis seejärel aga eestlaselt palli ning viskas korvi alt 0,3 sekundit enne lõppu seisuks 82:80. Kordustest paistis, et King tegi Aava vastu mänguvahendit haarates selge vea, kuid kohtunikud seda ära ei vilistanud. Viimase rünnakuga Pärnu enam viskele ei jõudnud ning nii lõppes Eesti meistri jaoks Meistrite liiga kvalifikatsioon.

Mängu Eestist jälginud endise tippkohtuniku Atso Matsalu sõnul tegid vilemehed Pärnule selget ülekohut.

„Kohtunikud lasid läbi jämeda vea. Pall oli selgelt Pärnu mängija käes, tagant löödi vastu küünarnukki ja pall lendas käest ära,“ rääkis Matsalu.

„Vahel ma ei mõista, kuidas otsustaval hetkel selline asi läbi lastakse. Vastastel oli vead täis – oleks see viga ära vilistanud, saanuks Pärnu kaks vabaviset ja nad olnuks edasi. Võib-olla kadus kohtunikel keskendumine ära. Nähti, et Pärnu sai palli kätte ja tuleb lisaaeg,“ lisas ta.

Fotokaader saatuslikust olukorrast, King löömas vastu palli omava Aava käsi:

Pärnu Sadam - Gmunden Swans kohtumise lõpp.