Üle 11 aasta kuulus Tartu maraton sel aastal taas kõrgeima tasemega pikamaasuusatamise profisarja, mis tõi Eestisse paarsada tippsuusatajat. Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelgi sõnul tehti profisarja kuulumise pakkumine ka uueks hooajaks, kuid rahalise võimekuse tõttu jäi Tartu nimekirjast välja.

„See, et üle pika aja sinna kuulusime, oli ka seotud rahaga. Saime natuke riigitoetust, võistlus toimus väga hästi, tagasiside oli ääretult positiivne. Sarja promootor kiitis kuu aega pärast maratoni meid samuti väga ja esitas ettepaneku sarjas taas osaleda, aga kaks korda kallima hinna eest,“ selgitas Kelk ERR-ile.

„Kui sellele kirjale vastasin, et oleksime hea meelega valmis jätkama, aga kindlasti mitte sellistel tingimustel, siis rohkem vastust ma ei saanud. Mais lugesin uudist, et Tartu maratoni nädalavahetusel on Ski Classicsi sarjas toimumas pisike, mõnesaja osalejaga Orsa Grönklitti maraton Rootsis. Järelikult neil selliseid rahasid on, meil Eestis mitte,“ lisas Kelk.

Kõrgenenud hindade tõttu on murekohti ka Tartu suusamaratoni üldises korralduses, kuid Kelgu sõnul maratoni ärajäämist kartma ei pea.