Eesti Curlingu Liidu peasekretäri Liisa Turmanni sõnul on kurlingu hooaeg Eestis alanud ning mängijad valmistuvad ette eelseisvateks võistlusteks. „Eesti kurlingumängijaid saab sel hooajal näha mitmetel tiitlivõistlustel ning loodame näha tugevaid mänge ja märgilisi võite. Nagu ikka üritavad kõik võistkonnad ajastada oma tippvormi tiitlivõistlusteks, kus näidata oma parimat mängu,“ sõnas Turmann.

Selle hooaja esimene suurem võistlus on segavõistkondade (2 meest ja 2 naist) maailmameistrivõistlused, millest võtab osa Eesti meistervõistkond (kapten Mihhail Vlassov). Pandeemia tõttu kahel viimasel aastal ära jäänud MM toimub Šotimaal, Aberdeenis 15.-22. oktoobrini.

Naiste ja meeste esinduskoondiste hooaja suurim eesmärk on jõuda Euroopa meistrivõistlustel B-divisjoni kahe parima hulka, et tõusta järgmiseks aastaks A-divisjoni ehk Euroopa kümne parima võistkonna sekka.

Maailmatasemel kurlingut saab taaskord näha ka Tallinnas. Regiooni parimaid kurlingu mängimise võimalusi pakkuv Tondiraba jäähall võõrustab hooaja jooksul viit rahvusvahelist MK-etappi. „Taaskord avaneb nii meie esindusvõistkondadel kui ka teistel tiimidel võimalus mängida Tallinnas MK-etappe ning saada nii maailma edetabeli punkte kui ka häid kogemusi tugevate vastaste vastu,“ lisas Turmann.

Segapaaride maailmameistrivõistlused toimuvad 22.-29. aprillini Koreas. Eesti esindus MMiks selgub pärast Eesti meistrivõistlusi. Koha vähemalt kvalifikatsioonis on taganud Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee/Harri Lill.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige ja pikaaegne kurlingu eestvedaja Eestis Fred Randver tõi välja, et sel aastal täitub Eesti Curlingu Liidul 20. tegevusaasta. „Kurling on Eestis oma kohta kinnitanud. Väikese spordialana oleme olnud pidevas arengus ja meie sportlased on aina kasvavas maailma konkurentsis saavutanud stabiilselt häid tulemusi. Eesti naiskond on olnud Euroopa meistrivõistluste kümne parima seas ja saanud esindada Eestit ka naiste MMil. Segapaari võistkond on olnud edukas MK etappidel ja MMil. Möödunud paraolümpial esindas Eestit esmakordselt ratastoolikurlingu koondis,“ loetles Randver.

Rahvusvaheliselt on kurlingu populaarsus järjest kasvamas nii sportlaste kui ka fännide seas. Maailma Kurlingu Föderatsioon (WCF) valis septembri alguses Šveitsis, Lausanne´is toimunud kongressil uueks presidendiks ameeriklase Beau Welling´u, kes võtab juhtimise üle pikaajaliselt juhilt Kate Caithness´ilt, kes juhtis rahvusvahelist alaliitu 12 aastat.

„Beau Welling on väga kogenud spordijuht, kelle kogemused ja kontaktid aitavad kindlasti kaasa, et kurlingut talispordialade seas veelgi nähtavamaks muuta. Huvi kurlingu kui spordiala vastu kasvab, mängijate tase paraneb aastast aastasse ning konkurents tiitlivõistlustel muutub järjest karmimaks. Uus juht tuleb Ameerikast, kus kurlingu populaarsus, eriti pärast 2018. aasta meeste olümpiavõitu on jõudsalt kasvamas. Kurling vajab head müügimeest ja ameeriklased oskavad sporti müüa, seega usun, et uue juhi värske pilk ja tema senised kogemused aitavad kurlingut rahvusvaheliselt jõudsalt edasi arendada. Ka meie alaliidu toetus kuulus presidendi rallis, kus osales neli kandidaati, ameeriklasest kandidaadile,“ kommenteeris Randver.