Amusan purustas ameeriklannale Kendra Harrisonile kuulunud maailmarekordi 12,20 MM-i poolfinaalis.

Nigeerlanna suurepärane aeg tekitas MM-i ajal omajagu segadust. Teiste seas leidis ka USA sprindilegend Michael Johnson, et Amusani tulemus ei pruugi olla määrustepärane.

Esiteks parandas Amusan poolfinaalis oma rekordit lausa 0,28 sekundiga. Kokku püstitati Eugene'i MM-i poolfinaalides 12 isiklikku ja viis rahvusrekordit, mis justkui viidanuks ajavõtusüsteemi rikkele.

Finaalis näitas Amusan, et maailmarekord ei saanud olla juhus. Ta sai ajaks 12,06, aga lubatust tugevama taganttuule tõttu (+2,5 m/s) polnud tulemus edetabelikõlbulik.

Seejärel märkasid teravama silmaga kergejõustikuhuvilised, et Amusan kandis jooksude ajal Adidas Adizero Avanti TYO Tinman Elite naelikuid, mis on üldiselt kasutusel pikemate distantside, mitte sprintide jaoks. Nende jalatsite sisetaldades kasutatakse süsnikkiust vardaid ja vahtu. Osade ekspertide hinnangul andsid Adidase jalatsid Amusanile konkurentide ees ebaausa eelise.

Reeglid nendega jooksmist aga ei keela ja Amusan selgitas, et hakkas Adidase naelikuid kasutama pärast jalalabapõletiku käes vaevlemist.

Rahvusvaheline kergejõustikuliit leidis, et MM-i ajavõtusüsteem oli korrektne ja Amusan ei eksinud ühegi määruse vastu. Lisaks kinnitati ülejäänud MM-il püstitatud maailmarekordid: Sydney McLaughlin (USA) läbis naiste 400 m tõkkejooksu ajaga 50,68 ja Armand Duplantis (Rootsi) hüppas teivast 6.21.