Kotsar kannab Baskonias särki numbriga 21. Sama number oli tal ka USA-s Lõuna-Carolina ülikoolis.

Keskmängija on Vitorias olnud nädala jagu, selja taga on kaks kontrollkohtumist. Suve veetis Kotsar Eesti koondise juures ja seega tuli tal uue klubiga kiirelt kohaneda.

„Võrreldes eelmiste klubihooaegadega on kohanemine kindlasti keerulisem. Oma esimesel aastal Euroopas sain Hamburgi juba varakult kohale minna. Nüüd pidin kõik liikumised kiirelt selgeks õppima. Õnneks on siin kõik olnud väga abivalmid ja toetavad. See on protsessi lihtsamaks teinud,“ rääkis Kotsar.

Päris tundmatusse vette Kotsar ei hüpanud. Sander Raieste on juba aastaid Baskonia ridades mänginud ja tunneb klubi hästi.

„Sander on aidanud mul Hispaania, Vitoria linna ja võistkonnaga kohaneda. Lisaks mängis ta lepingu sõlmimisel suurt rolli rääkides, mis mind siin ees ootab. Samas oli mul ka ilma tema abita selge, et Baskonial on suur ambitsioon. See oli peamine argument, miks Baskoniaga liitusin,“ ütles ta.

„Minu jaoks oli Baskoniaga liitudes tähtis, et saan mängida Euroopa tugevaimas rahvusliigas ja Euroliiga näol ka tugevaimas eurosarjas. Olen selle väljakutse eel elevil - meile tulevad vastu Euroopa parimad klubid ja mängijad. Hooaja jooksul ei tule ühtegi lihtsat mängu,“ lisas ta.

Baskonia alustab Hispaania liiga hooaega 30. septembril kodus Malaga Unicaja vastu. Euroliiga esimene vastane on 6. oktoobril võõrsil Valencia.