Meesjuunioride 28,8 kilomeetri pikkuse individuaalse eraldistardist sõidu võitis britt Joshua Tarling ajaga 34 minutit ja 59 sekundit. Hõbemedali teenis austraallane Hamish McKenzie (+0.19) ja pronksi sakslane Emil Herzog (+0.33). Pajur kaotas võitjale ühe minuti ja seitsme sekundiga ning Ragilo ühe minuti ja 37 sekundiga.

„Ma ei osanud ise sellist tulemust oodata, sest ma ei läinud temposõitu suure ettevalmistusega sõitma. Peale Euroopa meistrivõistluseid nägime treeneriga, et mõistlikum on keskenduda grupisõidule, sestap olen selle viienda kohaga väga rahul,“ ütles Pajur peale võistlust.

Naisjuunioride seas krooniti maailmameistriks britt Zoe Bäckstedt ajaga 18.26. Hõbeda teenis sakslanna Justyna Czapla (+1.36) ja pronksi belglanna Febe Jooris (+1.49). Kuuenda koha pälvinud Ebrast jäi seejuures MM-medalist lahutama vaid kaks sekundit. Sander kaotas võitjale kahe minutiga.

„Minu sõit oli hea ja tulemusega peab rahul olema, aga kindlasti jäävad need kaks sekundit kripeldama,“ ütles Ebras võistluse järel.

Lisaks juunioridele võistes temposõidu MM-il Eesti kuni 23-aastaste ratturite meister Joonas Kurits, kes sai 23. koha. Teist aastat selles klassis võistleva Kuritsa ajaks mõõdeti 28,8-kilomeetrisel võistlusmaal 36.45. Eestlane kaotas maailmameistriks kroonitud norralasele Sören Wärenskoldile kahe minuti ja 32 sekundiga. Hõbemedali teenis belglane Alec Segaert (+0.17) ja pronksi britt Leo Hayter (+0.25).

„Elu sõitu ma ei teinud, aga enesetundega võiks rahule jääda, sest kõik sujus juba mitmest päevast enne kuni stardi eel puki peale minemisega. Mentaalselt olin hästi häälestatud ja valmis. Lihtsalt tase on selline, rada ise oli tehniline ja ringil oli ka tõus, mida võtsime kaks korda,“ ütles Kurits peale võistlust. „Team Ampler-Tartu2024 leedukast meeskonnakaaslase Aivaras Mikutisega, kes oli 15., sõitsin samad võimsusnumbrid ehk napilt alla 400, aga kaotasin talle pea minutiga. Eks ta kergem kaal andis siin väikese eelise ja ju on ta ka aerodünaamilisem kui meie sooritusi võrrelda.“

Maanteeratturite MM-il sõidetakse veel grupisõidud. Reedel, 23. septembril on stardis meesjuuniorid Romet Pajur, Aaron Aus, Lauri Tamm ja Frank Aron Ragilo ning kuni 23-aastased mehed Rait Ärm, Joonas Kurits ja Madis Mihkels. Päev hiljem asuvad stardijoonele naisjuuniorid Elisabeth Ebras ja Laura Lizette Sander. Eliitklassi ja kuni 23-aastased naised võistlevad samuti laupäeval ning eliitklassi mehed pühapäeval.